„Google“ netrukus vietoje žodžių paieškos pateiks atsakymus į klausimus  (0)

„Google“ paieškos sistemos architektai ruošiasi įdiegti pokyčius, kuriuos pajaus šimtai milijonų klientų. Daugumai vartus į internetą atstojanti „Google“ paieškos sistema artimiausiais mėnesiais bus papildyta tarnyba, kuri pateiks konkrečius atsakymus į klausimų forma pateiktas užklausas.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Taigi vietoje dabartinio nuorodų sąrašo rezultatų viršuje naršytojui bus pateikiamas atsakymas į jo suformuluotą klausimą, skelbia Dailymail.co.uk. Panašią sistemą yra įdiegta sparčiai populiarėjančioje „Microsoft“ paieškos sistemoje „Bing“.

Dar 2010 metais „Google“ nusipirko kompaniją „FreeBase“, kuri sukūrė atsakymus pateikiančią sistemą. Nuo tada jos sukauptą 12 mln. įrašų duomenų bazę „Google“ jau išplėtė iki maždaug 200 mln. įrašų su faktais apie žmones, vietas, produktus ir kitus dalykus. Taigi vietoje to, kad pasikliautų „Wikipedia“ ar kitų svetainių nuorodomis, „Google“ pateiks savo pačios sukauptą informaciją apie ieškomus dalykus.

Neįvardijami šaltiniai laikraščiui „Wall Street Journal“ nurodė, kad vadinamoji semantinė paieška „Google“ bus įdiegta per kelis artimiausius mėnesius. Šiuo metu „Google“ užima apie 66 proc. pasaulinės interneto paieškos rinkos.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: 15min.lt
(0)
(0)
(0)

Komentarai (0)

Susijusios žymos: