Belfaste atidarytas didžiausias pasaulyje „Titaniko“ atrakcionas (Video)  (0)

Didžiausias pasaulyje „Titaniko“ (Titanic) atrakcionas praėjusį šeštadienį atidarytas praėjus 100 metų po to, kai šis laineris buvo pastatytas toje pačioje Belfasto miesto statykloje.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Jau per pirmąją atrakciono „Titanic Belfast“ atidarymo dieną buvo išparduota 100 tūkst. bilietų.

Įspūdingame aliuminio skydais padengtame pastate įrengta ekspozicija pasakoja garsiojo laivo istoriją, naudojant specialiuosius efektus ir interaktyvius ekranus.

Organizatoriai tikisi, kad 97 mln. svarų (401,5 mln. litų) kainavęs centras paskatins turizmą Didžiosios Britanijos provincijoje, kurią tris dešimtmečius iki praėjusio amžiaus 10-ojo dešimtmečio pabaigos krėtė religinių bendruomenių priešprieša.

„Norime ne vien padėti Šiaurės Airijos žmonėms pamatyti, ką galėjo pasiekti prieš 100 metų gyvenusi karta, bet ir ką ši karta gali pasiekti šioje naujoje taikos eroje“, – pareiškė regiono pirmasis ministras Peteris Robinsonas (Piteris Robinsonas).

105 metų Cyrilas Quigley (Sairilas Kviglis), kuris stebėjo „Titaniko“ nuleidimą į vandenį prieš daugiau nei šimtmetį, dalyvavo kartu su Šiaurės Airijos lyderiais atidarant pastatą, tarsi sudarytą iš keturių milžiniško laivo pirmagalių. „Prieš daugybę metų temačiau, kad tas didžiulis daiktas nučiuožė į vandenį, – apie „Titaniko“ nuleidimą pasakojo C.Quigley, kuris šį įvykį stebėjo su savo tėvais. – Man tebuvo ketveri su puse.“

C.Quigley pridūrė, kad naujasis centras, iškilęs buvusios laivų statyklos „Harland and Wolff“ vietoje, yra „nuostabus“. „Dažnai pagalvodavau, kad čia padarys dar vieną plastikinį laivą ir atidarys jame restoraną ar kažką panašaus, tačiau šis projektas yra fantastiškas, – sakė jis. – Tai tarsi mūsų Sidnėjaus operos rūmai.“

Didžiausias ir ambicingiausias savo laikų laivas susidūrė su ledkalniu savo pirmosios kelionės per Atlanto vandenyną metu iš Sautamptono į Niujorką ir nuskendo 1912 metų balandžio 15 dieną. Per šią katastrofą žuvo 1 514 iš 2 224 laineryje buvusių žmonių.

Organizatoriai tikisi, kad šešių aukštų „Titanic Belfast“, kuriame taip pat įrengta pokylių salė su „Titaniko“ didžiųjų laiptų kopija, per pirmuosius metus pritrauks 425 tūkst. lankytojų, tarp jų daug turistų iš Azijos.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: 15min.lt
(0)
(0)
(0)

Komentarai (0)