„SugarSync“ – duomenų saugojimas ir automatinis sinchronizavimas  (6)

Gyvename tokiais laikais, kai dažnas iš mūsų turi po kelis kompiuterius, dažniausiai – darbo ir namų. Jeigu nespėjame pabaigti užduočių darbe, tuomet tenka dirbti kompiuteriu namuose. Tenka pripažinti, jog išorinių laikmenų „tąsymas“ su savimi nekelia džiaugsmo. Į pagalbą mums atkeliauja duomenų saugojimo ir sinchronizavimo paslaugos, paremtos „debesų“ technologijomis.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Vos išgirdę frazę „duomenų saugojimo ir sinchronizavimo paslaugos“ tikriausiai pagalvosite apie „DropBox“. Tačiau pastaroji paslauga turi vieną minusą – ji neturi automatinio sinchronizavimo. Šią spragą mums turėtų padėti užpildyti kita rinkmenų saugojimo ir sinchronizavimo paslauga „SugarSync“. Ne ką mažiau patogi ir funkcionali.

Suderinamumas

Turbūt vertėtų pradėti nuo to, kur šią paslaugą galima naudoti. O naudoti ją galima beveik visuose šiandieniniuose kompiuterinės technikos įrenginiuose: tiek „Mac“ kompiuteriuose, tiek kompiuteriuose su „Windows“ operacine sistema. Nebuvo užmiršti ir mobiliųjų įrenginių vartotojai – juk tai viena iš esminių paslaugos veikimo savybių, apie kurią papasakosiu vėliau. „SugarSync“ gali naudoti „iOS“, „Android“, „BlackBerry“, „Windows Mobile“ bei „Symbian“ vartotojai.

Veikimo principas

Kaip ir „DropBox“, paslauga siūlo failų saugojimą nutolusiuose serveriuose bei tų failų sinchronizavimą tarp tam tikrų įrenginių: kompiuterių ar išmaniųjų telefonų bei planšetinių kompiuterių. „SugarSync“ veikia programos principu, t. y. jums reikės atsisiųsti ir sukonfigūruoti oficialią programą.

Esmė tokia: darbo kompiuteryje sukuriate tekstinį dokumentą, pasitelkdami teksto ruošimo programą. Priešingai nei „DropBox“, norint, jog tas dokumentas atsirastų namų kompiuteryje, jums nereikia jo „tempti“ į tam tikrą katalogą ir atlikti sinchronizavimo funkcijas. Sukurti dokumentai akimirksniu yra perkeliami į serverį, iš kurio pastarieji būna nusiunčiami į namų kompiuterio darbalaukį ar kitą sistemos vietą vos tik įjungiamas įrenginys. Visą šį procesą galima būtų įvardinti kaip nenutrūkstamą.

Mobilumas ir muzika

Be muzikos rinkmenų savo mobiliuosiuose įrenginiuose išgyventų retas. „SugarSync“ kūrėjai tai suprato ir skyrė daug savo laiko bei pastangų mobiliųjų programų kūrimui, užtikrinančių nenutrūkstamą ryšį tarp vartotojo ir jo asmeninių duomenų.

Šioje vietoje reikėtų išskirti muziką. Net kai jūsų kompiuteris, į kurį legaliai atsisiuntėte arba nusipirkote skaitmeniniu formatu parduodamų muzikos kūrinių, yra išjungtas, jūs visada galite pasiekti savo muzikos kolekciją. Mat „SugarSync“ visas rinkmenas bus nukopijavusi į serverius, iš kurių tiesiogiai galėsite klausytis norimų kūrinių.

Kaina

„SugarSync“ siūlo vieną nemokamą ir tris mokamus planus. Nemokamas planas jums suteiks 5 gigabaitus laisvos vietos serveryje, kuriame galėsite sutalpinti per 500 dokumentų, 2 tūkst. muzikos kūrinių ir tiek pat nuotraukų.

Vartotojams siūlomi trys mokami planai:

  • už 4,99 JAV dolerio per mėnesį (arba 49,99 JAV dolerio per metus) gausite 30 gigabaitų laisvos vietos;
  • už 9,99 JAV dolerio per mėnesį (arba 99,99 JAV dolerio per metus) gausite 60 gigabaitų laisvos vietos;
  • už 14,99 JAV dolerio per mėnesį (arba 149,99 JAV dolerio per metus) gausite 100 gigabaitų laisvos vietos.

Išvada

„SugarSync“ yra patogi bei funkcionali duomenų saugojimo bei sinchronizavimo paslauga. Ji labiau skirta tiems tinginiams, kurie nori, jog jų sukurta rinkmena iš karto atsirastų kitame kompiuteryje ar mobiliajame įrenginyje. Nors paslauga nėra pigi, tačiau kainos ir kokybės santykis pateisina lūkesčius.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Tinklaraštis "įDebesis"
Tinklaraštis
(1)
(0)
(1)

Komentarai (6)

Susijusios žymos: