Tūkstančiai dyzelinių automobilių vairuotojų „švaisto pinigus“  (36)

Tūkstančiai vairuotojų „švaisto pinigus“ pirkdami dyzelinius automobilius, nes jie nenuvažiuoja tiek, kad jų automobiliai atsipirktų lyginant su pigesnėmis benzininėmis mašinomis, rodo Britanijoje atliktas tyrimas.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Degalų kainoms kopiant į naujas aukštumas, vis daugiau vairuotojų persėda į dyzelinius automobilius norėdami sutaupyti. Pernai Britanijoje buvo nupirkta rekordiškai daug dyzelinių automobilių (981 594 vnt.), kurie pagal pardavimus pirmą kartą pranoko benzininius, rašo telegraph.co.uk.

Tačiau automobilių vertės ekspertai, kompanija „Glass Guide“, atlikę tyrimą nustatė, kad dyzelinis automobilis atsiperka tik tuo atveju, jeigu per metus nuvažiuojama bent 10 tūkst. mylių (apie 16 tūkst. km).

Teigiama, kad Britanijoje maždaug 3 metų senumo šeimyninis dyzelinis automobilis yra apie 2 tūkst. svarų (8,4 tūkst. Lt) brangesnis nei identiškas benzininis.

Ekspertų teigimu, dauguma dyzelinių automobilių savininkų švaisto pinigus.

„Anksčiau ar vėliau pirkėjai supras, kad per metus turi nuvažiuoti bent 10 tūkst. mylių, kad automobilis atsipirktų. Tokia rida paremta dabartinėmis automobilių ir degalų kainomis. Mes žinome, kad didžioji dauguma vairuotojų Britanijoje per metus nuvažiuoja mažiau nei 10 tūkst. mylių“, – sakė „Glass Guide“ atstovas Adrianas Rushmore’as.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: delfi.lt
(1)
(0)
(1)

Komentarai (36)