„Intel Larrabee“ tampa skaičiavimų spartintuvais „Xeon Phi“  (0)

2012 metų pabaigoje taps prieinami pirmieji „Xeon Phi“ spartintuvai (kodinis pavadinimas Knights Corner), kurie papildys jau egzistuojančią „Xeon E5-2600“ ir „Xeon E5-4600“ linijos produkciją. Nežiūrint į tai, jog pirmoji „Xeon Phi“ karta daugiausia skirta naudojimui superkompiuteriuose kaip skaičiavimų blokai, „Intel“ kalba, jog naujokus bus galima panaudoti ir duomenų centruose bei darbo stotyse.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Vos prieš keletą dienų buvo nutekinti „Intel Larrabee“ projekto rėmuose kuriamų adapterių kodiniai pavadinimai („Knights Corner“, „Knights Landing“ ir „Knights Hill“). Panašu, jog informacijos paviešinimas nebuvo atsitiktinis, kadangi „Intel“ tarptautinėje konferencijoje, susijusioje su superkompiuterių technologijomis, papasakojo apie „Larrabee“ projektą, kuris nuo šiol bus žinomas pavadinimu „Xeon Phi“. Šis prekės ženklas bus naudojamas visuose būsimuose „Many Integrated Core“ (MIC) architektūrą turinčiuose sprendimuose.

Jei prisimintume pirminį korporacijos sumanymą, „Larrabee“ procesoriai turėjo pasirodyti 3D vaizdo plokščių rinkoje ir konkuruoti su kompanijos AMD (tuomet dar ATI) ir „nVidia“ sprendimais. Vėliau „Intel“ vis tik pakeitė prioritetus, ir dabartiniai „Larrabee“ paveldėtojai tapo skaičiavimų spartintuvais, kurie pagaminti 22 nm technologijos pagrindu, turi virš 50 x86 suderinamų branduolių. „Xeon Phi“ taip pat gavo 8 GB GDDR5 operatyviosios atminties, palaiko lygiagrečius skaičiavimus SIMD duomenų lygmenyje, produktyvumas siekia 1 TFLOP, atliekant skaičiavimus su dviem skaičiais po kablelio.

Nors „Xeon Phi“ sprendimai turi pasirodyti 2012 m. II pusėje, tačiau jau dabar šie spartintuvai naudojami superkompiuteryje „Discovery“. Šiame komplekse, be „Knights Corner“, taip pat yra klasteriai su aštuonių branduolių „Xeon E5-2670“ (2,6 GHz), o sąsajoms tarp klasterių naudojama magistralė „Infiniband FDR“. Galingiausių pasaulio superkompiuterių TOP500 reitinge „Discovery“ su 118,6 TFLOPs galingumu užima 150 vietą.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Faceit.lt
(0)
(0)
(0)

Komentarai (0)

Susijusios žymos: