Pinigų iš bankomato bus galima gauti ir išmaniuoju telefonu  (0)

Kompanijos NCR specialistai pristatė naują technologiją, leisiančią grynuosius iš bankomatų pasiimti pasitelkus išmanųjį telefoną, skelbia BBC.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Nuo šiol tie, kurie naudojasi „Royal Bank of Scotland“ (RBS) arba „NatWest“ mobiliosios bankininkystės programėlėmis su savo išmaniuoju telefonu iš bankomato gali išsigryninti sumą, neviršijančią 100 svarų (430 Lt). Jie tiesiog į išmanųjį telefoną gauna šešių skaičių kodą, kurį įvedę į bankomatą gali pasiimti pinigų iš savo sąskaitos.

Panašią sistemą sukūrė ir bankomatų operatorius NCR. Norinti išsiimti pinigų, tereikia bankomate nuskenuoti brūkšninį kodą. Ši paslauga – dar vienas žingsnelis link tikslo išmanųjį telefoną paversti ir elektronine pinigine.

Paprasta ir saugu

RBS teigia, jog ši nauja paslauga pasitarnaus klientams, kurie namuose netyčia paliko savo banko kortelę ar tiems, kurie skubiai nori artimiesiems nusiųsti pinigų. Be to, laikui bėgant žmonės pinigines ramiai galės palikti namie – visas pinigines operacijas bus galima atlikti išmaniuoju telefonu.

„Tai tikrai labai paprastas ir saugus būdas, padėsiantis mūsų klientams gauti grynųjų esant reikalui bet kur ir bet kada“, – teigia RBS ir „NatWest“ mobiliųjų paslaugų skyriaus vadovas Benas Greenas. Šia paslauga jau gali naudotis klientai, atsisiuntę nemokamą programėlę išmaniajam telefonu. Paslaugą teikia 8 tūkst. RBS, „NatWest“ bankomatų ir „Tesco“ prekės ženklu pažymėtų bankomatų visoje Jungtinėje Karalystėje. Informuojama, kad programėlę išmaniuosiuose telefonuose jau įsidiegė 2,6 mln. britų.

Slaptas kodas

Norint naudotis programėle išmaniajame telefone, reikia slaptažodžio. O pinigų išgryninimo kodas lieka įslaptintas tol, kol vartotojas nepaliečia ekrano. Taip norima užtikrinti, kad per kliento petį vagys tikrai nepamatys kodo.

RBS jau anksčiau pradėjo siūlyti ypatingą paslaugą žmonėms, netekusiems banko kortelės – jie gali iš bankomato pasiimti pinigų nenumatytam atvejui. Bankas jau labai greitai suteiks galimybę savo klientams per jo bankomatus aukoti labdarai.

O NRC neseniai paskelbė sukūręs programinę įrangą, leidžiančią klientams bankomate nuskaityti brūkšninį kodą iš išmaniojo telefono ir gauti konkrečią sumą pinigų.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: delfi.lt
(0)
(0)
(0)

Komentarai (0)