Pralaimėjusi ieškinį „Apple“ iš savo lėšų turės pataisyti žalą „Samsung“ įvaizdžiui  (11)

Bendrovės „Apple“ teisininkams nepavyko įtikinti Jungtinės Karalystės teisėjo, kad „Samsung“ planšetinių kompiuterių dizainas yra nukopijuotas nuo „iPad“, rašo bbc.co.uk.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Teisėjas nurodė „Apple“ publikuoti pranešimą, kad „Samsung“ jų planšetinių kompiuterių dizaino nekopijavo.

Teisėjo tvirtinimu, vienas toks įrašas „Apple“ svetainėje turės būti laikomas bent šešis mėnesius, o kitos reklamos apie „nekopijavimą“ turės būti publikuojamos įvairiuose laikraščiuose bei žurnaluose.

Toks sprendimas buvo priimtas po to, kai JAV bendrovei nepavyko sustabdyti korėjiečių prekybos „Galaxy Tab“ kompiuteriu Jungtinėje Karalystėje.

„Apple“ jiems nepalankaus teisėjo sprendimo nekomentavo.

Iš pradžių šis nurodymas nebuvo įtrauktas į teisėjo Colino Birsso sprendimą, priimtą liepos 9 dieną, tačiau klausimas teisme buvo aptartas po sprendimo priėmimo.

Pagal šį nurodymą, „Apple“ savo reklamose turės nurodyti, kad tai yra daroma teismo sprendimu, siekiant „pataisyti žalą įvaizdžiui“, padarytą kaltinimais, kad „Samsung“ nukopijavo „Apple“ produktų išvaizdą.

„Jie nepasižymi tuo pačiu nepabrėžiamu, bet išskirtiniu paprastumu, kuris būdingas „Apple“ dizainui. Jie ne tokie šaunūs. Bendras sudaromas įspūdis yra kitoks“,– apie „Samsung" produktus sakė teisėjas.

Tačiau teisėjas atmetė „Samsung“ prašymą uždrausti „Apple“ ir ateityje reikšti kaltinimus, jog pažeistos jų dizaino teisės.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: delfi.lt
(0)
(0)
(0)

Komentarai (11)

Susijusios žymos: