Google įpareigota pašalinti panašius į „torrent” žodžius iš užklausų užpildymo laukelio  (1)

Prancūzijos Aukščiausiasis teismas nusprendė, jog korporacija Google turi pašalinti su piratavimu susijusius žodžius, tokius kaip „torrent“, „RapidShare“ ir „Megaupload“ iš automatinio užklausų užpildymo sistemos kompanijos paieškos tarnyboje Google Search. Galutinis verdiktas bus žinomas po Apeliacinio teismo sprendimo.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Byloje, kurioje kaunasi Google ir prancūzų muzikos įrašų SNEP, paieškos gigantas kaltinamas tuo, jog nesąmoningai leidžia pažeidinėti autorines teises, kadangi nefiltruoja šių žodžių. SNEP nurodo, jog kai vartotojai pateikia paieškos sistemai užklausą apie žinomus muzikantus, Google Search siūlo pridėti populiarius failų keitimosi resursus prie paieškos užklausų, rašo cnet.com.

Kaip teigiama, Google dar praėjusiais metais pradėjo filtruoti terminus, susijusius su piratavimu automatinio užpildymo užklausų rezultatuose. Nežiūrint į tai, jog vartotojai visame pasaulyje paieškos rezultatuose mato tokius žodžius, kaip „torrent“ ar „Megaupload“, kitose automatinio užpildymo sistemose tokie žodžiai nesiūlomi.

Be minėtos funkcijos Google taip pat pradėjo šalinti ir URL adresus – remiantis Transparency Report gegužės mėnesio ataskaita, kompanija pareiškė, jog ji jau pašalino milijonus URL adresų, kurie veda prie piratinio turinio. Kompanija tai darė, atsižvelgdama į autorinių teisių savininkų užklausas.

Taip pat reikėtų paminėti, jog Google jau ne pirmą kartą stoja prieš Prancūzijos teismus dėl autorinių teisų pažeidinėjimų – gegužės mėnesį kompanija laimėjo bylą, kurioje teismas nusprendė, jog Google neatsakinga už piratinio turinio filtravimą tarnyboje Youtube.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Tiptop.lt tinklaraštis
Tiptop.lt tinklaraštis
(0)
(0)
(0)

Komentarai (1)