Pasirodė naujoji „Apple“ operacinė sistema OS X Mountain Lion (Video)  (42)

Apple pristatė naują OS X versiją - Mountain Lion, žymimą kaip Mac OS X 10.8. Ji pakeis dar tik pernai išleistą Mac OS X Lion operacinę sistemą.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Norėdami įsigyti ir išbandyti OS X Mountain Lion sistemą, spauskite šią nuorodą.

Su OS X Mountain Lion leidimu Apple vis labiau gretina mobiliųjų įrenginių operacinę sistemą iOS ir Mac kompiuteriuose naudojamą OS X. Tokiu būdu į OS X atkeliauja daugiau funkcijų, kuriomis iOS vartotojai jau senai naudojasi. Kaip oficialiai skelbia „Apple“, naujoje operacinėje sistemoje Mountain Lion bus daugiau nei 200 patobulinimų, lyginant ją su OS X Lion sistema. 

Tiesa, ne visi patobulinimai ir atnaujinimai susilaukė vienodo dėmesio. Įvairių anonsų metu patys „Apple“ atstovai labiausiai akcentavo iš esmės kelis atnaujinimus: iCloud, Messages, Reminders, Notes, Notification Center, Share Sheets, Twitter, Game Center, AirPlay Mirroring ir Gatekeeper.

Apie kai kurių iš jų funkcijas galima spręsti jau pagal pavadinimą, o įdomiausius trumpai pristatysim. 

Kaip ir OS X Lion sistemoje, naujojoje versijoje „Apple“ dar labiau didina integraciją su iCloud. Po to, kai vartotojas prisijungs prie savo kompiuterio paskyros, iš karto atliekama visų aplikacijų, kurios sugeba „bendrauti“ su iCloud, konfigūravimas ir sinchronizacija. Tai leidžia automatiškai susieti visus vartotojo turimus „Apple“ prietaisu į vieną visumą – dokumentai, žinutės, nuotraukos ir kita informacija bus prieinama tiek iš nešiojamo kompiuterio, tiek iš planšetės iPad ar telefono iPhone. 

Kita įdomi naujovė, susijusi su tuo pačiu informacijos sinchronizavimu – Notification Center. Ši programa nuolatos stebės žinučių srautus, kalendoriaus priminimus ir apie visus įvykius išvedinės pranešimus į ekraną. Pranešusi apie gautą laišką ar žinutę iš karto leis patogiai šią informaciją peržiūrėti. 

Keičiasi ir bendravimo programos - iChat išnyks, o jo vietą užims iMessages – programa leidžia rašyti nemokamus pranešimus ne tik į kitą Mac kompiuterį, bet ir į iPhone arba iPad, siųsti nuotraukas, dokumentus, video failus ir pan. Žinoma, tas pačias funkcijas atlieka ir kitos programos, pvz. Skype, tačiau dabar OS X Mountain Lion tokią galimybę turės be papildomų trečiųjų šalių programų.

Su iCloud pagalba prasiplėtė ir priminimų – Reminder – programos galimybės. Dabar priminimus įvedus kad ir Mac kompiuteryje, atėjus laikui jie bus perduodami ne tik į tą patį kompiuterį, bet ir į kitus to paties vartotojo „Apple“ prietaisus. Tai bus labai patogu tais atvejais, kai vartotojas yra toli nuo savo kompiuterio ir po ranka turi tik iPhone telefoną. 

Apie kitas svarbiausias naujoves galite sužinoti peržiūrėję šį vaizdo siužetą:

Sistemos diegimui reikės kompiuterio, kuris turi mažiausiai 2 GB operatyvios atminties bei 8 GB laisvos vietos duomenų kaupiklyje.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: www.technologijos.lt
(0)
(0)
(0)

Komentarai (42)

Susijusios žymos: