„iPhone“ kompanijai „Apple“ uždirbo apie 150 mlrd. JAV dolerių  (2)

Pasikapstę tarp skaičių, kompanijos „Strategy Analytics“ ekspertai nustatė, jog nuo 2007 metų, kai debiutavo pirmos kartos išmanusis telefonas „iPhone“, kompanijai „Apple“ šis mobilusis įrenginys jau uždirbo apie 150 mlrd. JAV dolerių. Tiesa, analitikai pripažįsta, jog „Apple“ ateityje teks atlaikyti sparčiai augančią konkurenciją iš „Samsung“ pusės.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Per penkerius metus visame pasaulyje buvo parduota maždaug 250 mln. iPhone, o tai byloja ne tik apie Apple telefono populiarumą, bet ir apie visos mobilių įrenginių rinkos pelningumą.

„Strategy Analytics“ vykdantysis direktorius Neil Mawston mano, jog „Apple“ ateityje gali susidurti su tam tikromis problemomis. „Daug mobiliojo ryšio operatorių sunerimę dėl subsidijų, kurias jie išleidžia „iPhone“ telefonams, tuo tuo tarpu „Samsung“ plečia savo „Galaxy“ liniją, sudarydama „Apple“ vis didesnę konkurenciją“, – mano jis.

Priminsime, jog „Apple“ ir „Samsung“ užima maždaug 55 % mobiliųjų telefonų rinkos, tuo tarpu pastarojo dueto gaunamas rinkos pelnas sudaro net 90 %. Be to, šių metų I ketvirčio ataskaitos rodo, jog „Samsung“ gavo 8 $ mlrd. pajamų daugiau, nei „Apple“ (43 mlrd $. prieš 35 mlrd $.). Taip pat buvusios ataskaitos parodė, jog nemažą pelno dalį sudaro premijos, kurias „Apple“ gauna iš parduotuvių ir mobiliojo ryšio operatorių, kurie užsiima „iPhone“ pardavimais. Tokius „Apple“ partnerių veiksmus lemia viltis, jog minėtas išmanusis telefonas suteiks pranašumą prieš konkurentus ir leis išlaikyti klientus.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Faceit.lt
(0)
(0)
(0)

Komentarai (2)

Susijusios žymos: