Google Nexus 7 ekranas fotografams nepatiks  (6)

Kaip jau žinome, planšetinis kompiuteris Google Nexus 7 apsiginklavęs vienu pažangiausių 7″ įstrižainės ekranu, sukurtu IPS (IPS AFFS) technologijos pagrindu. Jo raiška sudaro 1280×800 taškų (216 ppi). Konkurentai, sudalyvavę pirmoje 7″ įstrižainės planšetinių kompiuterių bangoje, kaip sakoma, ilsisi.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Kartu galima pažymėti, jog Nexus 7 ekranas yra vienas ryškiausių savo klasėje – 350 cd/m², o tai leidžia planšetę naudoti ir gatvėje, kai aktyviai „spigina“ saulė. Antra vertus, ryškumas kartu iškrėtė piktą pokštą: nepriklausomas tyrimas parodė, jog ekrano intensyvumo skalė (vienu metu atvaizduojamų pustonių skaičius) begėdiškai žema.

Esant maksimaliam ekrano ryškumui, ekrano intensyvumo skalė nuo etaloninių reikšmių skiriasi 25 % – to užtenka, kad šviesiose vietose pasimestų smulkios detalės. Esant kitokioms vienodoms sąlygoms, eilinis vartotojas vargu, ar atkreips į tai dėmesį, tačiau profesionalai spalvų korekcija bus nusivylę. Įdomu pažymėti, jog pigių planšetinių kompiuterių gamintojai dažnai sąmoningai naudoja algoritmus, kurie šviesiose vietose „pradangina“ smulkias detalias, tačiau tai automatiškai padidina ekrano ryškumą.

Vis tik Google Nexus 7 ir taip jau pakankamai geras, kadangi nereikalauja tokios grubios modifikacijos. Taigi ekspertams kilo įtarimas, jog tai tiesiog gamintojo aplaidumas, kuris gali būti pašalintas, paprasčiausiai atnaujinus planšetinio kompiuterio programinę įrangą.

Reikia pabrėžti, jog ekspertų deklaruojami Google Nexus 7 ekrano „trūkumai“ matomi tik profesionalams, demonstruojant įvairaus pobūdžio grafinę medžiagą, tokią kaip nuotraukos ar vaizdo klipus, tuo tarpu tekstas ekrane atrodo tikrai pagirtinai. Google planšetės ekrano spalvinės gamos apimtis sudaro 86 % (sRGB). Paprastai šiuolaikiniuose planšetiniuose kompiuteriuose ir išmaniuosiuose telefonuose šis rodiklis retai viršija 60 %. Antra vertus, naujasis trečios kartos iPad gali pasigirti 99 % (sRGB) spalvinės gamos apimtimi. Pastarasis rodiklis, kalbama, buvo privalomas amžinatilsį Steve'o Jobso reikalavimas. Jo teigimu, planšetiniame kompiuteryje svarbus tik ekranas, tiksliau, ekrane rodomo vaizdo kokybė, o visa kita – niekai.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Faceit.lt
(0)
(0)
(0)

Komentarai (6)