FTB uždarė didžiausias nelegalias „Android“ programų parduotuves  (7)

„Applanet“ – tai didžiausia nelegali „Android“ programėlių parduotuvė. Tačiau ją ištiko „Megaupload“ likimas: praėjusio penktadienio vakarą FTB antipiratavimo inspekcija uždarė „Applanet“ ir nutraukė „juodojo turgaus” funkcionavimą. Pati „Applanet“ šio įvykio nekomentuoja.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Jungtinių Valstijų Federalinis tyrimų biuras tuo neapsiribojo ir uždarė kitas labai populiarias nemokamų „Android“ programų svetaines, tokias kaip AppBuket.com ir jos partnerę Snappzmarket.com.

Tai turėtų tapti didžiuliu smūgiu vartotojams, kurie mėgdavo nemokamai atsisiųsti mokamas programas iš šių svetainių. Kol kas nepranešama, kokia baudžiamoji atsakomybė gresia šių puslapių kūrėjams, tačiau FTB praneša, kad bauda gali siekti iki 250 tūkst. JAV dolerių ir iki 5 metų kalėjimo.

FTB teigia, kad tai yra pirmas atvejis, kai uždaromos svetainės, platinančios mobilias programas. Šie piratiniai portalai taip pat padarė milijoninių nuostolių programėlių kūrėjams. Reikia nepamiršti, kad baudžiamoji atsakomybė gresia ir tiems, kurie naudojasi šių nelegalių programų paslaugomis. Kol kas teisėtvarkos mechanizmas privačių fizinių asmenų neliečia, tačiau situacija gali greitai pasikeisti.

FACEIT. LT – IT Naujienos
Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: www.technologijos.lt
(0)
(0)
(0)

Komentarai (7)