Estija spręs – lietuviškas atomas ar vietiniai skalūnai ir biokuras  (10)

Estijos valstybinės energetikos bendrovės „Eesti Energia“ sutartys su Prancūzijos koncernu „Alstom“ nubrėžia konkrečią datą – kitų metų gegužę, iki kada Estija turi apsispręsti, ar imsis statyti dar vieną skalūnais ir biokuru kūrenamos elektrinės bloką, ar investuos į Visagino atominę elektrinę (AE), trečiadienį rašo „Verslo žinios“.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

„Iki 2013 metų gegužės turime nuspręsti, ar statysime dar vieną bloką, ar lėšas investuosime į Visagino projektą. Įgyvendinus abu projektus, regione atsirastų per daug gamybos pajėgumo, o pinigai tokioms statyboms – didžiuliai“, – sako „Eesti Energia“ padalinio – Narvos elektrinių gamybos direktorius Dmitrijus Lopatovas.

Vis dėlto EE energijos pardavimų padalinio komunikacijos vadovė Katriin Loorents pažymi, kad Auverės ir Visagino AE projektai nėra tiesiogiai susiję, o dėl Estijos dalyvavimo Visagino AE projekte spręs Estijos vyriausybė. Tačiau ji nurodo, kad sutartyje su Auverės elektrinę statančiu Prancūzijos koncernu „Alstom“ EE yra įsipareigojus iki kitų metų gegužės informuoti rangovę, ar bus statomas antrasis jėgainės blokas.

Nei Latvija, nei Estija nėra davusios galutinio sutikimo dalyvauti Visagino AE projekte. Kol kas planuojama, kad japonų koncernas „Hitachi“ valdys 20 proc., Lietuva – 38 proc., Latvija – 20 proc., o Estija – 22 proc. būsimos bendros įmonės akcijų, o investicijos į jėgainę sieks apie 17 mlrd. litų.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Diena.lt
Diena.lt
(0)
(0)
(0)

Komentarai (10)