„Windows Phone“ programėlių kūrėjams žadamos dotacijos už idėjas  (0)

Šių metų pradžioje bendrovių „Nokia“ ir „Microsoft“ paskelbta „Windows Phone“ aplikacijų kūrimo programa per tris mėnesius sulaukė 900 idėjų iš viso pasaulio. 18 mln. eurų vertės programa trisdešimčiai geriausiųjų „AppCampus“ dalyvių jau suteikė 1 mln. eurų dotacijų, jų sukurtos programėlės „Windows Phone Marketplace“ parduotuvę pasieks jau šį rudenį.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Rugpjūčio 30 dieną „Windows Phone“ aplikacijų kūrimo programos „AppCampus“ guru Teemu Tapanila Vilniuje „BarCamp“ renginio metu paragino Lietuvos programuotojus pasinaudoti iniciatyvos privalumais. „Po pirmųjų trijų programos įgyvendinimo mėnesių „AppCampus“ jau turi pirmąsias programėles, kurios, mūsų manymu, turėtų tapti sėkminga programuotojų verslo pradžia. Programuotojų susidomėjimas „AppCampus“ programa viršijo mūsų lūkesčius, todėl šį rudenį pristatysime naujus programos partnerius ir gerokai išplėsime programos geografiją“, - sakė „AppCampus“ technologijų ekspertas Teemu Tapanila.

Vertingiausių programėlių kūrėjams – 70 tūkst. eurų

Į „AppCampus“ gali pretenduoti programuotojai, kurių sukurtos mobiliosios aplikacijos atitinka programos kokybės kriterijus. „AppCampus“ premijas gali gauti tik unikalios ir inovatyvios idėjos, kurios dar nebuvo įgyvendintos kitose išmaniųjų telefonų operacinėse sistemose. Be to, aplikacijos turi išnaudoti pagrindinius „Windows Phone“ operacinės sistemos privalumus, taip pat turėti potencialo toliau plėsti programėlių ekosistemą. Sukurtos programėlės taip pat turi išsiskirti elegantišku dizainu ir aukšta technine kokybe.

„AppCampus“ programėlių kūrėjams skiriamos premijos nuo 20 iki 70 tūkstančių eurų. Sąlyginai paprastoms programėlėms, kurios veikia savarankiškai ir nereikalauja kitų tinklo paslaugų „AppCampus“ gali skirti 20 tūkst. eurų premiją. Programėlės, kurios naudoja tinklo paslaugas, informaciją ar kitą turinį iš interneto, pretenduoja į 50 tūkst. eurų premiją. Didžiausią 70 tūkstančių eurų premiją gali gauti programėlės, kurios naudoja mobiliųjų internetą, analizuoja gautus duomenis ir vartotojams kuria unikalius patarimus ar pasiūlymus.

T. Tapanila paaiškino, kad idėją programėlių kūrėjau gali pateikti per svetainę appcampus.fi. Užpildžius paraišką per dvi savaites pareiškėjui bus atsakyta į kokio dydžio dotaciją jis gali pretenduoti. Trečdalį dotacijos jis gauna programos vykdytojams pateikus „beta“ versiją – nebūtinai gražiai atrodančią ar korektiškai veikiančią, bet aiškiai pademonstruojančią galimybes.

Visą dotacijos sumą programėlę kurianti komanda gaus po to, kai „AppCampus“ organizatoriams pateiks galutinę, pilnai veikiančią programėlės versiją. T. Tapanila teigė, kad jis su kolegomis kūrėjams teiks visapusišką pagalbą užbaiginėjant programą: parodys kurias vietas reikia tobulinti, kurias klaidas ištaisyti.

Suomio tvirtinimu, „AppCampus“ programa naudinga ne tik tuo, kad remia kūrėjus tiesiogiai – programos paramą gavę kūrėjai gali tikėtis papildomos paramos ir iš „Nokia“ bei „Microsoft“, mat programėlės bus parodomos matomesnėse šių svetainių pozicijose.

Pagerinta kūrėjų iš Lietuvos padėtis

„AppCampus“ programoje gali aktyviai dalyvauti ir Lietuvos programuotojai, mat nuo rugpjūčio savo kūrinius į „Windows Phone Marketplace“ lietuviai gali talpinti tiesiogiai, be trečiųjų šalių paslaugos poreikio. Dėl to programėlės į parduotuvę patenka ir gali pradėti uždirbinėti pinigus greičiau.

„Augantis „Windows Phone“ populiarumas atveria didžiules galimybes ir Lietuvos programuotojams. Skatiname programuotojus „Windows Phone“ aplikacijas pradėti kurti kuo greičiau, nes ateityje konkurencija Lietuvos rinkoje tik didės,“ - sakė „Microsoft“ technologijų ekspertas Tautvydas Dagys.

Populiariausi – žaidimai ir produktyvumą skatinančios programėlės

„AppCampus“ programos dalyviai gali kurti „Windows Phone“ ir „Nokia“ palaikomoms platformoms „Symbian“ ir „Series 40“. Per tris pirmuosius „AppCampus“ programos mėnesius programėlių kūrėjai iš viso pasaulio pateikė beveik 700 pilnai pabaigtų programėlių. Programuotojai didžiausią dėmesį skyrė įrankiams, didinantiems vartotojų produktyvumą, nuo jų nedaug atsiliko ir sukurtų žaidimų skaičius. Aktyviausiai „AppCampus“ programoje dalyvavo Suomijos kūrėjai, iš viso parengę jau 316 programėlių. 106 aplikacijas sukūrė programuotojai iš Rusijos, 71 – JAV programuotojai. Baltijos šalyse jau yra sukurta arti 20 aplikacijų, iš jų 12 pateikė estai, 5 – lietuviai.

T. Tapanila sakė: „Suomijos programuotojai aktyviausi yra dėl to, kad šioje šalyje labai daug žmonių, netekusių darbo bendrovėje „Nokia“. Jie yra puikūs programuotojai ir inžinieriai, turintys daug idėjų ir laiko. Tikimės, kad ateityje šioje šalyje bus sukurta ne tik daug programėlių, bet ir jutiklių telefonams bei kitų inovacijų“.

„Didelis susidomėjimas „AppCampus“ programa rodo, kad programėlių kūrėjai tiki perspektyvia „Windows Phone“ ekosistemos ateitimi. Ja tiki ir „Nokia“, todėl aktyviai prisidedame prie šios sparčiai populiarėjančios platformos plėtros ir greitu metu pristatysime produktus, kurie atvers naujas galimybes programėlių kūrėjams“, – sakė „Nokia Lietuva“ pardavimų vadovas Vytenis Koryzna.

Mobiliųjų programėlių kūrėjai „AppCampus“ gauna mobiliųjų technologijų, dizaino ir valdymo mokymus, finansavimą programėlėms ir mobiliosioms paslaugoms kurti. Savo sukurtas aplikacijas programos dalyviai gali įkelti į „Windows Phone Marketplace“ ir „Nokia Store“ programėlių parduotuves.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: delfi.lt
(0)
(0)
(0)

Komentarai (0)

Susijusios žymos: