„Samsung“: vaikų darbas mūsų gamyklose nėra išnaudojamas  (4)

Kompanija „Samsung“ atsakė į organizacijos „China Labor Watch“ pareiškimą, kuriame teigiama, kad kompanijos tiekėjų Kinijoje veikiančiose įmonėse naudojamas nepilnamečių darbas. Įmonė įvykdė vidinį savo valdomų gamyklų patikrinimą, ir teigia, jog jos gamyba su vaikų darbo išnaudojimu neturi nieko bendro.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

„China Labor Watch“ inspektoriai nustatė, kad „HEG Electronics“ įmonėje, bendrovei „Samsung“ gaminančioje DVD grotuvus, darbuojasi mažiausiai septyni paaugliai iki 16 metų. Nepilnamečiai darbuojasi tokiomis pat sąlygomis kaip ir suaugusieji, teigiama ataskaitoje, tačiau gauna vos 70 proc. atlygio.

„Samsung“ po „China Labor Watch“ ataskaitos publikacijos atliko savo nuosavą tyrimą „HEG Electronics“ įmonėje, veikiančioje pietinėje Kinijos dalyje. Tyrimo metu nenustatyta, kad tuo metu įmonėje buvo naudojamas nepilnamečių darbas, pastebėjo Pietų Korėjos kompanija savo pranešime spaudai.

Anot tikrintojų, šiuo metu įmonėje dirbo keli 16-18 m. jaunuoliai, bet jie buvo arba studentai, arba praktikantai, o tai įstatymams neprieštarauja. „Samsung“ komisija vis dėlto aptiko „HEG Electronics“ įmonėje keletą pažeidimų. Buvo nustatyta, kad darbuotojai už vėlavimą ar nebuvimą darbo vietoje darbo valandomis skiriamos baudos, be to, neapmokamas viršvalandžių darbas ir nepakankamas dėmesys skiriamas darbo saugai.

Iki 2012 m. pabaigos „Samsung“ ketina atlikti patikrinimus dar 250 savo partnerių įmonėse. Šios įmonės, kaip ir „HEG Electronics“ gamykla, įsikūrusios Kinijoje. Vaikų darbo naudojimu buvo kaltinama ir JAV korporacija „Apple“, pagrindinis „Samsung“ konkurentas mobiliosios įrangos rinkoje. 2012 m. kompanija buvo priversta į savo gamyklas įsileisti nepriklausomus inspektorius iš FLA (Teisingo darbo asociacija).

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Ekonomika.lt
Ekonomika.lt
(0)
(0)
(0)

Komentarai (4)

Susijusios žymos: