"Samsung" operatyviai pašalino "Galaxy S III" pažeidžiamumą  (3)

Kompanija "Samsung" gana greitai sureagavo į Berlyno aukštosios technikos mokyklos saugumo eksperto Ravi Borgaonkar pranešimą apie pažeidžiamumą, kuris aptiktas išmaniajame telefone – flagmane "Galaxy S III" ir kituose "Galaxy" serijos įrenginiuose su vartotojo sąsaja "TouchWiz".


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

R. Borgaonkar konferencijoje "Ekoparty" pademonstravo, kaip su USSD užklausa gali pašalinti informaciją, esančią mobiliajame įrenginyje, o taip pat atstatyti gamyklinius parametrus be įspėjimo. Kenkėjiškas kodas gali būti platinamas per SMS žinutes, NFC "Android Beam" sąsają, taip pat QR kodus.

Dar trečiadienį vakare "Samsung" publikavo pranešimą, kuriame teigiama apie minėtos problemos pašalinimą. Saugumo spragos panaikinimas įvyks tuomet, kai vartotojai atsinaujins savo programinę įrangą.

„Mes norėtume patikinti mūsų vartotojus, jog neseniai paskelbtos saugumo problemos, susijusios su "Galaxy S III", jau išspręstos, atnaujinant programinę įrangą“, – rašo "Samsung". „Mes rekomenduojame visiems "Galaxy S III" savininkams parsisiųsti naujausią programinę įrangą per "over-the-air" (OTA) tarnybą“.

Reikia pažymėti, jog be "Galaxy S III", ekspertas įvardino ir eilę kitų P. Korėjos kompanijos išmaniųjų telefonų, kurie turi analogišką pažeidžiamumą, įskaitant "Galaxy S Advance", "Galaxy S II", "Galaxy Ace" ir "Galaxy Beam". Kada bus išspręsta problema šiuose įrenginiuose, kol kas nepranešama.

FACEIT.LT – IT Naujienos
Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Faceit.lt
(0)
(0)
(0)

Komentarai (3)