ARM „CoreLink CCN-504“ – 16 branduolių platforma su 1 Tb atminties magistrale  (0)

Augant vis didesnio produktyvumo, tačiau kartu ir mažesnio energijos suvartojimo poreikiui serverių segmente, kompanija ARM papildė savo intelektualiosios nuosavybės portfelį nauju projektu, praplėsiančiu jos mikroschemų naudojimą serverių masyvuose.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Kompanija pristatė vadinamąją tinklinę platformą „CoreLink CCN-504“, leidžiančią apjungti viename puslaidininkiniame kristale iki keturių „Cortex-A15“ (ARMv7) mikroprocesorių, taip sukuriant 16 branduolių procesorius, galinčius palaikyti 64 bitų ARMv8 instrukcijas. Tačiau net ir šiuolaikiniai „Cortex-A15“ procesoriai turi daug serveriams svarbių galimybių, įskaitant visišką aparatinę virtualizaciją, technologiją „Large Physical Address Extensions“, leidžiančią pasinaudoti iki 1 TB atminties, o taip pat ECC klaidų korekciją, didinančią sistemos stabilumą.

Procesoriai, kurie turi savo nuosavą L1 ir L2 spartinančiąją atmintį, kaip numato nauja platforma, gaus ir L3 spartinančią atmintį, kurios talpa svyruos nuo 8 iki 16 MB. Stebėjimo filtro buvimas leis pašalinti perteklines užklausas, skirtas kiekvienam iš procesorių, taip sinchronizuojant duomenis iš spartinančiosios atminties. Sistema taip pat turi nuoseklią sisteminę magistralę, kurios pralaidumas siekia 1 Tb, o tai leidžia inžinieriams su ARM procesoriais sukurti sudėtingas daugiabranduoles sistemas.

CoreLink CCN-504 yra sisteminis sprendimas, kuriame bus galima rasti šiuos komponentus:

  • Dinaminės atminties valdiklį DMC-520;
  • Sisteminės atminties valdymo bloką MMU-400, skirtą I/O adresavimo erdvės virtualizacijai;
  • Valdiklį GIC-400, valdantį ir paskirstantį procesoriaus prastovas;
  • Tinklinę jungtį NIC-400, palaikančią periferinius įrenginius ir sistemas.

Naujasis ARM dinaminės atminties valdiklis „CoreLink DMC-520“ sukurtas ir optimizuotas darbui su „CoreLink CCN-504“. Tai plačiajuostė sąsaja paskirstytajai išorinei DRAM atminčiai, palaikančiai DDR3, DDR3L ir netgi būsimą DDR4 standartą.

ARM teigimu, pastarųjų sprendimų pasirodymas atliks esminį vaidmenį, plėtojant didelės spartos daugiabranduolines mikroprocesorines sistemas per artimiausius 10 – 15 metų, kai naudojamų ir apdorojamų duomenų apimtys augs vos ne geometrine progresija. Partnerių produktų, sukurtų „ARM CoreLink CCN-504“ pagrindu, galima laukti jau 2013 m.

FACEIT.LT – IT Naujienos
Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Faceit.lt
(1)
(0)
(1)

Komentarai (0)