Pasaulyje jau įregistruota 6 mlrd. mobiliųjų telefonų numerių  (0)

Remiantis Tarptautinės ryšių sąjungos (ITU) pateiktais duomenimis, pasaulyje jau yra įregistruota 6 mlrd. aktyvių mobiliojo ryšio numerių. Trečdalis iš jų (apie 2 mlrd.) – tai Kinijos ir Indijos gyventojams priklausantys numeriai.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Organizacija pranešė, jog mobiliojo ryšio tinklai ir toliau sparčiai plečiasi – išmaniųjų telefonų kainos nuolat mažėja, taigi žmonėms dabar žymiai lengviau gauti prieigą prie tam tikrų paslaugų ir tarnybų. „Per paskutinius metus mobiliojo ryšio paslaugų augimas pasiekė 40% visame pasaulyje ir 78% besivystančiose šalyse“, – pareiškė ITU atstovai. ITU atstovai pridūrė, jog P. Korėja šiuo metu turi „labiausiai išplėtotą ekonomiką informacinių ir komunikacinių technologijų srityje“. Beje, visame pasaulyje namų ūkiams prieigos prie Interneto nuo 2008 m. iki 2011 m. kaina sumažėjo apie 75%, o labiausiai tai įtakojo besivystančias šalis. Mobiliųjų telekomunikacinių sistemų gamintojų asociacija (CTIA) taip pat pranešė, jog nuo 2011 m. liepos mėnesio iki 2012 m. birželio mėnesio internetu per mobiliuosius įrenginius pasinaudojo 104% amerikiečių daugiau, nei per praėjusį laikotarpį. Dar vienas įdomus faktas: Jungtinėse Valstijose užregistruota daugiau mobilių įrenginių (322 mln.), nei šioje šalyje gyvena žmonių (314 mln.).

CTIA pridūrė, jog JAV gyventojai per paskutinius metus telefonams skyrė sumoje 2,321 trilijonus savo gyvenimo minučių (tai yra 3% daugiau, nei praėjusiais metais) bei išsiuntė maždaug tiek pat SMS žinučių – 2,273 trilijonų. Taip pat, atsižvelgiant į tą faktą, jog amerikiečiai už telefoną vidutiniškai moka apie $47,16, per metus už mobiliojo ryšio paslaugas sumokama apie $566.


FACEIT.LT – IT Naujienos
Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Faceit.lt
(0)
(0)
(0)

Komentarai (0)