Tyrimas: Kas trečias lietuvis nepamena savo mobiliojo telefono numerio  (0)

Net 31 proc. lietuvių neprisimena savo mobiliojo telefono numerio. Dažniausiai jo mintinai negali įvardinti pensinio amžiaus žmonės bei didesnes pajamas gaunantys didmiesčių gyventojai.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Mažiau numerių įsimena ir aukščiausio bei vidutinio lygio vadovai, rodo „Nokia Lietuva“ užsakymu atliktas tyrimas. Kiek daugiau nei pusė – 52 proc. – respondentų teigė, kad mintinai žino 1-4 žmonių numerius, dažniausiai – šeimos narių arba pačių artimiausių draugų. „Mobilieji telefonai pakeitė telefonų knygutes – mums nereikia rinkti numerių ar įsiminti jų – tiesiog pasirenkame vardą iš adresų knygutės telefone ir skambiname. Jeigu dabar 95 proc. telefonų numerių į savo mobiliuosius įsivedame patys, tai ateityje vis daugiau kontaktų įkelsime iš socialinių tinklų“, – sakė „Nokia Lietuva“ atstovas Vytenis Koryzna.

„Tyrimas parodė, kad dabar kontaktus iš socialinių tinklų integruoja tik apie 4 proc. vartotojų, tačiau manau, kad ši proporcija stabiliai didės. Juk tai labai patogu – tereikia prisijungti naują draugą socialiniame tinkle ir iškart gali turėti jo telefoną, el. pašto adresą, čia pat matyti jo nuotraukas, naujausius įrašus socialiniame tinkle, – sakė V. Koryzna. – Prognozuočiau, jog ateityje telefonų numeriai taps tik simboliniu kodu, mintinai jų išvis nebežinosime, mums tiesiog jie nerūpės – spustelėsime draugą sąraše ir pasirinksime priimtiniausią susisiekimo su juo būdą.“

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: www.technologijos.lt
(0)
(0)
(0)

Komentarai (0)