"QRbook": Bendravimas vieno mygtuko paspaudimu  (1)

Bene kiekvienas verslo susitikimas prasideda nuo apsikeitimo vizitinėmis kortelėmis. Tačiau tradicinėms vizitinėms kortelėms trūksta interaktyvumo, nes duomenis iš jų į mobilųjį telefoną ar kompiuterio adresų knygą reikia suvesti rankiniu būdu. Šią problemą išsprendžia QRbook.eu – vizitinė kortelė "debesyje".


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Dvimatis brūkšninis kodas, arba tiesiog QR kodas – informacijos laikmena, kuri panaši į pažįstamą parduotuvėse naudojamą brūkšninį kodą. Tačiau pagrindinė QR kodo savybė yra ta, kad jis gali būti nuskaitomas panaudojant įprastą išmaniojo telefono kamerą. 

Vizitinė kortelė su atspausdintu QR kodu suteikia galimybę itin greitai susisiekti su reikiamu žmogumi. Pakanka nukreipti išmaniojo telefono kamerą į vizitinę kortelę ir visi kontaktai akimirksniu perkeliami į telefono atmintį, suteikiama galimybė skambinti nerenkant telefono numerio ranka, susisiekti el. paštu ir t.t. 

Tačiau įprastas QR kodas pasižymi viena neigiama savybe – dydis ir nuskaitymo sudėtingumas tiesiogiai priklauso nuo QR kode saugomos informacijos kiekio. Kitaip tariant, kuo daugiau kontaktinių duomenų bandysime sudėti į QR kodą, tuo jis taps didesnis ir sudėtingiau nuskaitomas. Taip pat sumažėja galimybės QR kodą panaudoti vizitinėje kortelėje, nes jis „darko“ dizainą arba privalo būti spausdinamas kitoje pusėje (tai ypač nepalanku dvikalbės vizitinės kortelės atveju).

Šią problemą išsprendžia sistema QRbook.eu – kontaktinė informacija perkeliama į debesį. Tokiu būdu QR kodas tampa mažas (~1 kv. cm) ir lengvai nuskaitomas, nes jame užkoduojama tik nuoroda į viešą mobilią svetainę. Nuskaičius QR kodą, išmaniojo telefono ekrane atveriama interaktyvi vizitinė kortelė. Verslo partneris vieno mygtuko paspaudimu gali skambinti, siųsti žinutę, rašyti el. laišką, įtraukti kontaktą į adresų knygelę ar rasti biuro adresą interaktyviame žemėlapyje bei pasinaudoti navigacijos programine įranga.

QRbook.eu suteikia galimybę suasmeninti mobilią svetainę pasirenkant spalvas ir įkeliant logotipą. Vizitinės kortelės perkėlimas į debesį užtikrina galimybę stebėti statistiką: kurių darbuotojų kortelės dažniausiai  nuskaitomos, kuriuose šalies ar pasaulio regionuose pastebimas  didžiausias aktyvumas. 

Taip pat QRbook.eu suteikia galimybę greitai pakeisti darbuotojo pareigas, pavardę (tai gali būti aktualu ištekėjusioms moterims), telefono numerį ar kitą kontaktinę informaciją. Tokiu būdu verslo parneriai, kurie turi vizitinę kortelę ją nuskaitę visuomet gaus naujausią ir tiksliausią informaciją, galės prisiskambinti ir tikrai nepasiklys ieškodami naujo biuro žemėlapyje. Specialus užsakymas leidžia mobilią vizitinę kortelę praplėsti papildomomis funkcijomis: produktų galerija, apklausos, forumai ir interaktyvus HTML5 turinys.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Tinklaraštis "įDebesis"
Tinklaraštis
Autoriai: Paulius Mantulovas
(0)
(0)
(0)

Komentarai (1)