Keli piratai, kino teatruose įrašinėję filmus, pasodinti į kalėjimą  (27)

Praėjusią savaitę eilinį kartą pasižymėjo amerikiečių teisėsaugos organai, tik šį kartą į kalėjimą buvo nusiųsti du piratinės grupės IMAGiNE atstovai, kuriems pateikti kaltinimai kino filmus neteisėtai įrašinėjus kino teatrų salėse.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Teisminėje byloje, kurią Vakarų žiniasklaida jau praminė „procesu apie juodą kojinę“, dalyvavo 57 metų Willie Lambert (turėsiantis už grotų praleisti 30 mėnesių bei sumokėti $450 000) ir 28 metų Sean Loveday (belangėje praleisiantis 23 mėnesius, kartu turėsiantis sumokėti $7500 baudą). Dar du grupės IMAGiNE nariai, Jeramiah Perkins ir Gregory Cherwonik, jau laukia nuosprendžio.

Piratų grupės veikla buvo gana paprasta: įrašyti kino teatre kokį nors kino filmą ir išplatinti jį internete per torrent tinklus. Prasikaltusieji garso įrašymui naudojo FM srautą ir infraraudonuosius imtuvus, tuo tarpu vaizdo įrašymui buvo naudojamos įprastos video kameros (su visomis iš to išplaukiančiomis pasekmėmis, jei kalbėtume apie vaizdo kokybę). Vėliau viskas būdavo redaguojama ir išplatinama pirataujančiuose puslapiuose bei P2P tinkluose su grupės „prekiniu ženklu“ IMAGiNE.

2009 – 2011 m. laikotarpiu IMAGiNE nariai įrašė 20 filmų, tarp kurių buvo tokie hitai, kaip „Avatar“ ir „Iron Man 2“, o jų platinimas buvo vykdomas per tokius portalus, kaip unleashthe.net, kurie būdavo talpinami Prancūzijos, Kanados ir JAV serveriuose. Prokurorų nuomone, atskiro dėmesio nusipelnė ir tai, jog prasikaltusieji atitinkamuose puslapiuose ir forumuose pateikdavo „ekspertų patarimus“, iš kurių vienas ir tapo bylos „pravarde“ – kino teatruose vaizdo kameras buvo rekomenduojama naudoti įdėjus į „juodas kojines, prieš padarius ertmę kameros linzei“.

 

FACEIT.LT – IT Naujienos
Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Faceit.lt
(28)
(0)
(12)

Komentarai (27)

Susijusios žymos: