„Nokia“: Ketvirtajame ketvirtyje sekėsi geriau, nei mes tikėjomės  (6)

Suomiai „Nokia“ prakalbo apie preliminarius ketvirtojo praėjusių metų ketvirčio rezultatus ir, kaip jie rodo, situacija gerėja. Kompanijai sekėsi geriau, nei ji tikėjosi, ir veiklos pelno marža ne mažėjo tarp 2-10%, kaip buvo manyta, bet padidėjo apie 2%, ko nebuvo tikėtasi.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

„Nokia“ įrenginių ir serviso departamentas sugeneravo 2.5 milijardų eurų pardavimus, o beveik pusę pajamų sugeneravo išmanieji įrenginiai (apie 1.2 milijardus eurų). Visgi verta pažymėti tai, jog „Asha“ serijos, liečiamus ekranus turinčius telefonus „Nokia“ įvardina kaip „išmanius“, nors jie tokie tikrai nėra.

Kalbant apie pardavimų skaičius, kompanija pardavė 79.6 milijonus telefonų, iš jų 9.3 milijonai buvo „Asha“ serijos ir 6.6 milijonai tikrųjų išmaniųjų telefonų. Smagiausia tai, kad vos per ketvirtį kompanija sugebėjo parduoti net 4.4 milijonus „Lumia“ serijos išmaniųjų telefonų.

Nors „Nokia“ sunkiai brenda iš nuostolių, nusprendė parduoti savo būstinę Suomijoje, Espoo mieste, kompanijai prizas atkeliavo iš konkurento RIM. Šis dėl patentų pažeidimų privalės kompanijai sumokėti net 50 milijonų eurų, kas „Nokia“ šiuo metu yra ypač didelė suma.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: www.technologijos.lt
(6)
(0)
(0)

Komentarai (6)