„Volvo“ išorinės oro pagalvės – pėsčiųjų saugumui (Video)  (0)

Visiems gerai pažįstamas automobilių gamintojas „Volvo“ naujausiuose savo modeliuose planuoja įrengti išorines oro pagalves – apsaugoti pėsčiuosius nuo galimų traumų susidūrimų metu. Statistika rodo, kad Europoje iš visų kasmet autoįvykiuose žūstančiųjų pėstieji sudaro maždaug 50%, Kinijoje – 26%.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Švedų automobilių gamintojas „Volvo“ gerai žinomas savo ypatingu dėmesiu saugiam važiavimui: nuolat diegia pačias naujausias technologijas, skirtas apsaugoti vairuotoją ir keleivius nuo galimų sužeidimų autoįvykio metu. Dar vieną su saugumu susijusią naujovę firma pristatė šiųmetėje Ženevos automobilių parodoje.

Pėsčiųjų džiaugsmui, neseniai savo dėmesį „Volvo“ atkreipė ir į juos. Siekdamas kiek įmanoma labiau apsaugoti pačius pažeidžiamiausius eismo dalyvius nuo tragiškų pasekmių, savuosiuose automobiliuose jis įrengė išorines oro pagalves. Naujoji technologija buvo pristatyta Ženevos automobilių parodoje dar pernai, tačiau buvo įdiegta tik V40 modelio automobiliuose; šiuos automobilius šiuo metu galima įsigyti jau ne vienoje šalyje.

„Volvo“ saugumo strategijos vyriausiasis vadybininkas Janas Ivarssonas pasakoja, kad saugiųjų automobilių priekinėje dalyje yra įrengti 7 smūgio davikliai, kurie susidūrimo metu įjungia iš po variklio dangčio iššokančios oro pagalvės išskleidimo mechanizmą. Ši oro pagalvė absorbuoja smūginę energiją ir smarkiai sumažina tikimybę pėsčiajam susižaloti į priekinę automobilio dalį. Be to, automobilis turi išvien su stabdžių sistema veikiantį radarą, kuris aptinka prieš automobilį atsiradusią kliūtį ir, šiai laiku nepasišalinus ar vairuotojui nespėjus pristabdyti automobilio, automatiškai įjungia stabdžius.

Apie oro pagalvės veikimo mechanizmą sužinosite pažiūrėję šį vaizdo klipą:

 
Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: www.technologijos.lt
(8)
(0)
(0)

Komentarai (0)