Apple viceprezidentas iškritikavo Samsung ir Android išmaniuosius telefonus  (39)

Samsung išmaniųjų telefonų flagmano Galaxy S IV debiuto išvakarėse korporacijos Apple propagandos mašina negalėjo nepasisakyti apie savo pagrindinį konkurentą bei Android išmaniuosius telefonus apskritai, o visa tai paviešinta per autoritetingą verslo leidinį The Wall Street Journal.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Kompanijos iš Kupertino vyriausias marketingo vadas Phil Schiller išsakė nemažai kritikos visos Android ekosistemos atžvilgiu, o tam priežasčių jis tikrai turėjo.

Pirmiausia, Apple viceprezidentas pažymėjo, kad 2012 metų per IV ketvirtį iškeitusių Android platformą į Apple iOS vartotojų buvo keturis kartus daugiau, nei buvo fiksuota atvirkštinė migracija. Tam tikra prasme pastarasis pareiškimas turėtų tapti atsvara neseniai kompanijos IDC paviešintai informacijai, kad šiemet Android pradės karaliauti planšetinių kompiuterių rinkoje, nustumdama iOS į antrą vietą.

Phil Schiller dar kartą pažymėjo, jog Android mobilių įrenginių segmentas iki šiol yra labai fragmentuotas ir negali pasigirti tuo integracijos lygiu, kurį šiuo metu savo vartotojams gali pasiūlyti kompanija Apple. Išmaniojo telefono su Android vartotojai iki šiol priversti atlikti daug daugiau registravimosi veiksmų, pradėję dirbti su ką tik įsigytu įrenginiu.

Nelabai palankiai analitikų statistikai kompanija Apple pasiruošusi pateikti jai palankias sociologines apklausas. Phil Schiller teigimu, tarp išmaniųjų telefonų iPhone savininkų patenkintų savo pirkiniu vartotojų skaičius sudaro 75%, tuo tarpu tokių Android išmaniųjų telefonų savininkų yra tik pusė. Tradiciškai žurnalistai paklausė apie naujų iPhone modelių anonso datą, tačiau Apple viceprezidentas šiuo klausimu kalbėti atsisakė, tačiau pareiškė, kad iPhone 5 iki šiol turi „geriausią ekraną iš visų išmaniųjų telefonų“. Dar daugiau, Phil Schiller yra įsitikinęs, jog didelių išmaniųjų telefonų pasirodymas rinkoje susijęs su jų gamintojų noru ten patalpinti daug talpesnę bateriją, kuri savo autonominio darbo laiku prilygtų iPhone 5.

Savo ruožtu, kompanijos Gartner analitikas Van Baker teigia, kad per pastaruosius keletą metų Android tapo labai stipriu Apple varžovu. Atsiradusios 3D vizualizacijos ir galimybė modifikuoti išvaizdą pagal savo norus Google operacinei sistemai suteikia šviežumo pojūtį, tuo tarpu iPhone atrodo toks pats praktiškai nuo pat savo atsiradimo.

Bus tikrai nemažai spaudimo iš Galaxy S4 pusės, kai tik jis pasirodys“, – teigė analitikas. „Galaxy S III jau yra labai stiprus, tuo tarpu Galaxy S IV turėtų pasiūlyti vartotojams dar daugiau“. Kartu pabrėžta, kad iPhone vis dar pasirodo kartą per metus, tuo tarpu Android išmaniųjų telefonų asortimentas didėja jei ne valandomis, tai dienomis, o vartotoją naujumo pojūtis visuomet žavi. Antra vertus, iPhone vis dar perkami kaip karštos bandelės, taigi karas tarp dviejų platformų dar tikrai nesibaigė.

FACEIT.LT – IT Naujienos

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Faceit.lt
(11)
(0)
(0)

Komentarai (39)