B. Obama siūlo steigti 2 mlrd. JAV dolerių atsinaujinančios energijos tyrimų fondą  (1)

JAV prezidentas Barackas Obama ketina 2 mlrd. JAV dolerių skirti ne dujoms ir naftai, o atsinaujinančios energijos tyrimams. Apie tai praneša BBC.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Pirmojoje kalboje naujosios kadencijos metu energetikos tema pasiūlė tokį žingsnį, o Baltieji rūmai teigia, kad tai nepadidintų JAV biudžeto deficito, nes dujų ir naftos atsargos turėtų kilti. Visgi norint steigti 200 mln. JAV dolerių per metus kainuojantį fondą reikalingas Kongreso sutikimas.

B. Obamos pasiūlymas pateiktas norint sumažinti šalies priklausomybę nuo naftos. Fondas būtų finansuojamas iš pajamų, gautų nuomojant vandenyne esančius naftos gręžinius. Fondas būtų naudojamas finansuoti įvairias technologijas, pavyzdžiui, elektromobilių akumuliatorius, biodegalus, gamtines dujas ir kitus ne naftos kilmės kuro šaltinius.

Pirmosios B. Obamos kadencijos metu į „žaliąsias“ technologijas buvo investuota 90 mlrd. JAV dolerių, tačiau nuostolinga Kalifornijos saulės baterijų gamintoja „Solyndra“, kuriai buvo skirta 527 mln. JAV dolerių, tapo viena iš pagrindinių kritikos strėlių Baltiesiems rūmams.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: alfa.lt
(4)
(0)
(0)

Komentarai (1)