Wikilieaks publikavo informaciją apie JAV bendradarbiavimą su fašistiniais režimais  (3)

Wikileaks visai neseniai publikavo didžiulį konfidencialios informacijos paketą, kuris pavadintas „Kisindžerio Telegramos“, o medžiaga apima 1973 – 1976 metų laikotarpį.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Čia galima rasti apie 200 tūkst. įrašų, kurie susiję su buvusiu JAV Valstybės departamento sekretoriumi Henriu Kisindžeriu (Henry Kissinger).

Nutekintoje informacijoje galima rasti telegramas, žvalgybinius duomenis ir Kongreso korespondenciją. Iš viso buvo publikuota 1,3 mln. diplomatinių telegramų ir 320 tūkst. anksčiau užslaptintų įrašų. Galima rasti 227 tūkst. pranešimų su grifu „Konfidencialu“ ir 61 tūkst. su grifu „Slapta“. Taip pat 12 tūkst. dokumentų pažymėta „Neplatinti“ ir daugiau nei 9 tūkst. – „Neskaityti garsiai“.

Wikileaks paaiškina, kad telegramos atskleidžia JAV Vyriausybės bendradarbiavimą su Lotynų Amerikos fašistiniais režimais, taip pat Franko režimu Ispanijoje (yra detalių ir apie Ispanijos karališkąją šeimą), Graikijos „juodųjų pulkininkų“ chunta. Ataskaitoje pažymėta, kad dokumentai turėjo būti išslaptinti po 25 metų, tačiau JAV Vyriausybė ėmėsi visokiausių priemonių, kad medžiaga būtų vėl įslaptinta.

Iš viso nutekintuose dokumentuose yra 700 mln. žodžių, o rinkinys PDF formatu „sveria“ 380 GB.

FACEIT.LT – IT Naujienos

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Faceit.lt
(4)
(0)
(0)

Komentarai (3)