„Išlaužti“ išmanieji akiniai „Google Glass“  (4)

Projekto „Cydia“ sumanytojui programuotojui Jay'ui Freemanui, pasinaudojusiam operacinės sistemos „Android“ saugumo spraga, pavyko pasiekti šakninį katalogą bendrovės „Google“ išmaniuosiuose akiniuose „Google Glass“.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Pasak programuotojo, jis pasinaudojo viena žinoma „Android 4.0.4“ versijos saugumo spraga. Prieiga prie administatoriaus teisių (root) suteikia galimybę įsilaužėliui pagal pageidavimą modifikuoti operacinę sistemą ar netgi ją pakeisti. Hakeriai dažnai „išlaužinėja“ įvairius „Android“ OS naudojančius įrenginius, tačiau apie įsibrovimą į „Google Glass“ praneša tik dabar.

JAV jau prasidėjo „Google Glass“ išmaniųjų akinių pirmojo modelio „Google Glass (Explorer Edition)“ bandymai. Tiesa, šio įrenginio „išlaužimas“ neturi jokios praktinės reikšmės: adminsitartoriaus teisės „Google Glass“ OS dėl ribotų naujojo įrenginio galimybių nesuteikia galimybės aktyvuoti kokias nors kitas funkcijas.

Bendrovė „Google“ taip pat paskelbė savo išmaniųjų akinių „Google Glass“ programinės įrangos išeities kodą, kurį galima naudoti pagal „GNU General Public License v2.“ licenzijos sąlygas. Norintys gali parsisiųsti šį 65,7 MB failą iš „Google Code“ svetainės. bendrovės atstovai tikisi, kad kodo paskelbimas padės programuotojams geriau išnaudoti šiuo metu bandomų „Google“ išmaniųjų akinių galimybes. 

Pasak paties J. Freemano, jis eksperimentavo su „Google Glass (Explorer Edition)“ modeliu, tad dar per anksti kalbėti apie tai, ar jo rastas įsilaužimo būdas veiks ir komerciniuose „Google Glass“ modeliuose, kuruos planuojama pateikti rinkai 2014 metais. „Google“ vadovai ne kartą yra minėję, kad „Google Glass“ laukia didelės apimties bandymai, kurių metu bus ištaisytos pastebėtos klaidos, patobulintos esamos ir pasiūlytos naujos šio įrenginio funkcijos. Būtų keista, jei J. Freemano išnaudota „Android“ saugumo spraga liktų neištaisyta.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: TV3
TV3
(10)
(0)
(0)

Komentarai (4)