Bilas Geitsas: nusivylusiems netobulu iPad vienintelė tinkama alternatyva - pilnavertis planšetinis kompiuteris Surface  (3)

Nors konkurencinių grėsmių kiekvieną dieną vis daugėja, Apple planšetiniai kompiuteriai ir toliau išlieka segmento lyderiu. Savo ruožtu, sprendimai su Microsoft operacine sistema, nors ir patenka į rinkos lyderių penketuką, kol kas dideliais pardavimais pasigirti negali.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Antra vertus, iš Bilo Geitso (Bill Gates) duoto interviu kanalui CNBC, galima suprasti, kad korporacija iš Redmondo pilnaverčiu planšetiniu kompiuteriu laiko būtent Surface serijos gaminius, tuo tarpu tarp iPad vartotojų, neva, turėtų būti labai daug nepatenkintų.

Bilo Geitso teigimu, Windows 8 apjungia planšetinio ir tradicinio asmeninio kompiuterio privalumus, tuo tarpu Surface įrenginiai suteikia vartotojui planšetinio kompiuterio mobilumą ir asmeninio kompiuterio patogumą klaviatūros ir biuro programų paketo Office pavidalu. iPad vartotojai, Bilo Geitso manymu, yra nusiminę dėl MS Office paketo, klaviatūros ir galimybės kurti dokumentus nebuvimo. Ir čia jiems į pagalbą ateina Microsoft, kuri siūlo planšetinio kompiuterio patogumą ir jau įprastus tradicinio kompiuterio privalumus.

Kiek anksčiau Bilas Geitsas jau kritikavo iPad, pareikšdamas, jog šiame planšetiniame kompiuteryje nėra nieko tokio, ko nebūtų Microsoft planšetiniame kompiuteryje ir dėl to programinės įrangos gigantas gailėtųsi.

Žinoma, Bilo Geitso žodžio yra paslėptos mažų mažiausiai dvi mintys. Pirma, Microsoft nelabai skuba aprūpinti iOS platformos pilnaverčiu biuro programų paketu Office, kuris leistų patogiai dirbti su dokumentais. Antra, Bilas Geitsas kartu nutyli, jog iPad vartotojai gali dirbti su tais pačiais dokumentais ir per interneto naršyklę. Tikimasi, kad iOS skirtas Office bus išleistas ne anksčiau kaip 2014 metų rudenį. Likęs iki to momento laikas, matyt, turėtų būti išnaudotas tam, kad Microsoft galėtų šiek tiek labiau įsitvirtinti planšetinių kompiuterių rinkoje, o ypač tarp verslo vartotojų, kuriems darbas su dokumentais yra vienas iš esminių būtinybių, o Surface yra būtent tas mobilus įrenginys, kuris gali tai pasiūlyti.

FACEIT.LT – IT Naujienos

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Faceit.lt
(1)
(0)
(0)

Komentarai (3)