Google vadovas Larry Page pasmerkė patentinius ginčus  (0)

Vos tik viena kompanija pasiūlo naują techninį sprendimą, iš karto atsiras konkurentas, kuris iš karto bus pasiruošęs užginčyti šio išradimo teisę teisme. Ginčai tęsiasi metų metus, jie atima iš kompanijų daug jėgų ir resursų, o pralaimėjimo atveju viena iš pusių turi sumokėti milijonines (milijardines) sumas. Turbūt, jei kas ir patenkintas tokia situacija, tai juristai ir advokatai, kurie uždirba iš tokių teisminių ginčų.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Kalbėdamas duris atvėrusioje konferencijoje Google I/O 2013, kompanijos Google vadovas Larry Page pasmerkė susiklosčiusią praktiką, kai išradimų autoriai nuolat tampomi po teismus. Vienas iš Google įkūrėjų, kurį cituoja puslapis Computerworld, pareiškė, kad „mes turėtume kurti nuostabius dalykus, kurių neegzistavo anksčiau“, o ne trukdyti techniniam progresui „visu šiuo negatyvu“.

Lyginant su tomis galimybėmis, kurios atsiveria prieš kompanijas, progreso atžvilgiu jie juda labai lėtai, o technologijas reikia naudoti, kad žmonių gyvenimas gerėtų. Beje, vienu iš progreso „inkarų“ Google įvardija korporaciją Microsoft, kuri smarkiai priešinasi, kai kalbama apie technologijų mainus su konkurentais.

Kalbėdamas apie pačios Google technologijas ir išradimus, Larry Page teigė, kad dabartinis inovacijų lygis – tai tik pradžia, pats paviršius. Kompanijos inžinieriai dabar įsisavino ne daugiau 1 proc. galimų išradimų potencialo. Naujausią produktą, pavyzdžiui, Google Glass, kompanija Google taip pat norėtų sukurti tokį, kad jis tarnautų žmonėms. Jei tokia nešiojamų kompiuterių kategorija žmones padarys laimingesnius, Google bus pasiruošusi dirbti šia kryptimi ne mažiau kaip 10 būsimų metų.

FACEIT.LT – IT Naujienos

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Faceit.lt
(2)
(0)
(0)

Komentarai (0)