Mažuose 2.5 colio kietuosiuose diskuose telpa vis daugiau informacijos, šį kartą 1.5TB  (0)

Daugelis šiuolaikinių 2.5 colio standarto kietųjų diskų, kurie yra pritaikyti ir nešiojamiesiems kompiuteriams, gali pasiūlyti apie 1TB vietos. Jūs galite rasti talpesnių kietųjų diskų, bet jie bus storesni, 12.5 ar 15mm. Naujasis „HGST Travelstar 5K1500” yra visiškai kitoks, nei konkurentai.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Naujasis „Western Digital“ padalinio HGST kietasis diskas siūlo 1.5TB vietos, tačiau nešiojamiems kompiuteriams palankiame 2.5 colio standarte su 9.5mm storio korpusu. „HGST Travelstar 5K1500” ne tik yra talpiausias savo klasės kietasis diskas, bet ir pirmasis su trejomis plokštelėmis, nors, kaip minėjome, jis įsitaiso į standartą - 2.5 colio dydį ir 9.5mm storį.

HGST būtent didelį dėmesį atkreipia į tris plokšteles. Iki šiol 9.5mm storio kietieji diskai galėjo turėti tik dvi plokšteles, tad kompanijai reikėjo padaryti keletą pakeitimų. Jie yra susiję su kietojo disko įranga, reikalinga nuskaityti informaciją. Ją sumažinus, užteko vietos trečiajai plokštelei.

Daugiau besidomintys gali manyti ir jaudintis, jog naujasis HGST suprojektuotas kietasis diskas bus „per minkštas“ galimiems smūgiams, bet taip nėra. Jis toks pat patvarus, kaip ir dviejų plokštelių HGST variantai, nes įdėjus trečią plokštelę tarpai tarp visų trijų išliko tokie pat.

Galime priminti, jog tai nėra pirmas kartas, kai HGST savo konkurentus įveikia panaudosi daugiau plokštelių. Prieš ketverius metus kompanija buvo pirmoji panaudojo penkias plokšteles savo kietajame diske, kai kiti naudojo tik keturias. Kompanija tai daro dar vieną kartą.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: www.technologijos.lt
(5)
(0)
(0)

Komentarai (0)

Susijusios žymos: