Ploniausias pasaulio laikrodis: lanksti 0,8 mm juostelė su 15 m. veikiančia baterija (Video)  (6)

Ploniausias pasaulio laikrodis yra vos 0,8 mm storio ir yra pagamintas iš vientiso lankstaus korozijai atsparaus plieno. CST-01 yra plonesnis už banko kortelę, tačiau jame pakanka vietos ir elektroninio rašalo ekranui, ir baterijai. Jokių mygtukų ar sukiojimo rankenėlių, savaime suprantama, šis laikrodis neturi.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Elektroninio rašalo technologija analogiška tai, kuri naudojama "Kindle" skaityklėse. Laikrodyje montuojamas 0,5 mm storio lankstus elektroninis komponentas "Seiko Epson System" ir "Thinergy Micro-Energy Cell" baterija, kuri įkraunama per 10 minučių, o veikia 15 metų. Tokią bateriją galima įkrauti iš viso 10 tūkst. kartų. Po vieno įkrovimo energijos pakanka maždaug mėnesiui.

CST-01 laikrodžius gamina Čikagoje veikianti įmonė "Central Standard Timing". Laikrodį sukūrė Deivas Vondlas (Dave Vondle), kuris kartu su kolega Džeriu O'Liriu (Jerry O'Leary) ir įsteigė minėtą bendrovę. Abu vyrai yra dizaineriai ir elektros inžinieriai, dirbantys pasaulinėje dizaino bendrovėje "IDEO Labs", kurioje ir buvo išmėgintas jų sukurto produkto lankstumas.

Mintis sukurti CST-01 D. Vondlui į galvą šovė dėliojant elektroninio rašalo panelę aplink riešą. "O kodėl nepadarius štai tokio laikrodžio?" – pasiūlė jis bičiuliui Dž. O'Liriui.

"Visi dizaino ir inžineriniai aspektai laikrodyje nuosekliai sujungti į unikalią funkcinę ir estetinę sistemą, - pasakoja D. Vondlas. - CST-01yra minimaliausias laiko matavimo prietaisas. Tai – laikas, rodomas tiesiog ant plonytės metalinės juostelės."

Projektas šių metų vasarį startavo tinklalapyje "Kickstarter", po to, kai savo išradimą dizaineriai pristatė Las Vegase (JAV) vykusioje parodoje "Consumer Electronics Show". "Kickstarter" pavyko surinkti daugiau kaip 1 mln. JAV dolerių pradinį kapitalą. Pirmųjų laikrodžių užsakovai turėtų sulaukti šį rugsėjį.
Kiti panorusieji laikrodį užsisakyti gali "Central Standard Timing" svetainėje, o prekė bus pristatyta maždaug gruodį.

CST-01 yra keturių modelių. Kiekvienas modelis gali būti trijų riešo dydžio – mažo, vidutinio, didelio. Kainos – nuo 109 iki 119 JAV dolerių. Baterijų įkrovimui pirkėjas kartu privalo įsigyti ir bazinį įrenginį, kuris kainuoja 35 JAV dolerius.


(11)
(0)
(0)

Komentarai (6)