Steveas Jobsas manė, kad po dešimtmečio jo kūriniai bus užmiršti (Video)  (0)

Vienas iš „Apple“ įkūrėjų Steve'as Jobsas iki šiol neviešintame interviu pripažino manantis, kad jo sukurti produktai bus greitai užmiršti. Esą tokia yra technikos produktų lemtis – praėjus tam tikram laikui produktai tampa nereikalingi ir juos pakeičia nauji, geresni gaminiai.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Šis interviu įrašytas 1994 metais, kai S.Jobsui buvo 39 metai. Vyras teigė manantis, kad visi jo sukurti produktai bus užmiršti, kai jam sueis 50 metų.

„Tai nėra ta sritis, kur kam nors nupiešus paveikslą juo bus domimasi šimtmečiais, ar pastačius bažnyčią ja bus žavimasi amžiais. Ne. Tai yra sritis, kurioje kažkas atlieka savo darbą ir po dešimtmečio jis tampa nebereikalingas, po 10 ar 20 metų jis tampa nenaudotinas“, – sakė S.Jobsas.

Tuo pačiu jis pripažino, kad kiekviena inovacija tampa pamatu ateities produktams, net jei ateityje ji bus užmiršta. „Tai tarsi nuosėdinės uolienos. Jūs statote kalną ir paklojate savo ploną sluoksnį uolienų, kad kalnas taptų aukštesnis. Bet niekas kalno viršūnėje nematys jūsų sluoksnio, nebent jie turi rentgeno regą. Jie ant jo stovės. O tas sluoksnis bus vertinamas tik pavienių geologų“, – teigė S.Jobsas.

Interviu metu S.Jobsas dirbo savo įkurtoje kompanijoje „NeXT“, nes prieš dešimtmetį jis buvo išvarytas iš „Apple“. Tačiau po dviejų metų jis grįžo į „Apple“, 2001 metais išleido muzikos grotuvą „iPod“, o vėliau – išmanųjį telefoną „iPhone“ ir planšetinį kompiuterį „iPad“.

2011 metais, būdamas 56 metų, S.Jobsas mirė nuo vėžio. Ir nors pirmieji „Apple“ produktai nebėra naudojami, jie tikrai neliko užmiršti – prieš mėnesį aukcione už 671,4 tūkst. dolerių parduotas 1976 metais pagamintas kompiuteris „Apple 1“.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: 15min.lt
(3)
(0)
(0)

Komentarai (0)