JAV Vyriausybė išplatino ataskaitą apie mobilių operacinių sistemų virusus  (1)

Naujas JAV Teisingumo ministerijos ir Vidinio saugumo ministerijos atliktas tyrimas apima visą mobilių sistemą spektrą, tame tarpe iOS, Windows Phone ir netgi Symbian, tačiau būtent Android pripažinta pavojingiausia mobilių įrenginių vartotojams.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Kalbama apie 2012 metų statistiką. Tyrimo rezultatai parodė, jog Android operacinei sistemai teko 79% visų mobilių kenkėjiškų programų, tuo tarpu antrą vietą užėmė Symbian su 19% (atsižvelgiant į šios OS mikroskopinę dalį, šis rodiklis gavosi labai negatyvus). Trečia vieta teko Apple iOS su 0,7%. Toliau išsidėstė Windows Mobile ir BlackBerry su 0,3%, tuo tarpu visoms kitoms mobilioms platformoms kartu paėmus teko 0,7%.

Ataskaitos sudarytojų nuomone, Android platformos atvirumas ir jos globalus paplitimas ją ypač sparčiai išpopuliarino ir tam kenkėjiškų programų kūrėjų, ypač SMS Trojos arklių, Rootkit tipo ir padirbtų aplikacijų autorių. Kaip visuomet, kovai su kenkėjai rekomenduojama naudoti antivirusinę programą bei nuolat atnaujinti turimas aplikacijas.

FACEIT.LT – IT Naujienos

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Faceit.lt
(5)
(0)
(0)

Komentarai (1)