Neutralizuota Lietuvoje veikusi botneto valdymo tarnybinė stotis, CERT-LT ragina pasitikrinti savo kompiuterius  (0)

Elektroninių ryšių tinklų ir informacijos saugumo incidentų tyrimo padalinys CERT-LT, bendradarbiaudamas su Vokietijos nacionaliniu CERT (CERT-Bund), aptiko ir neutralizavo Lietuvoje veikiančią botneto valdymo tarnybinę stotį, kuri buvo naudojama užvaldytiems kompiuteriams (botams) kontroliuoti ir valdyti.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Atliktus tyrimą, nustatyta, kad nuo šių metų gegužės mėnesio šis botneto valdymo centras galėjo valdyti 5400 kompiuterių visame pasaulyje. HTTP protokolo pagrindu veikiantis valdiklis uždarymo metu kontroliavo daugiau kaip 600 aktyvių užvaldytų įrenginių, tarp jų – 75 iš Lietuvos.

CERT-LT informavo Lietuvos ir užsienio interneto paslaugos teikėjus, tarptautinius partnerius, kurių priežiūroje yra užvaldytų kompiuterinių įrenginių IP adresai.

CERT-LT primena, kad naudotojas, jei kilo įtarimų, kad jo kompiuteris gali būti įtrauktas į botneto veiklą, gali pasitikrinti CERT-LT tinklalapyje, ar kompiuterio interneto protokolo (IP) adresas nėra užfiksuotas CERT-LT duomenų bazėje kaip dalyvaujantis kenkėjiškoje veikloje. CERT-LT registruoja ir skelbia informaciją apie botnetuose aptiktų kompiuterių aktyvumą interneto svetainėje https://www.cert.lt/botnet.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: 15min.lt
(10)
(0)
(0)

Komentarai (0)

Susijusios žymos: