„Microsoft“ įkūrėjas Billas Gatesas: „Manau, kad kombinacija „Ctrl+Alt+Del“ buvo klaida“  (15)

„Microsoft“ įkūrėjas Billas Gatesas pareiškė, kad sprendimas sukurti vartotojams galimybę prisijungti prie kompiuterio naudojant kombinaciją „Ctrl+Alt+Del“ yra klaida. CNN rašo, kad vietoje to B.Gatesas norėjo vieno mygtuko, o ne trijų.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Žymioji klaviatūros mygtukų kombinacija „Ctrl+Alt+Del“ iš pradžių turėjo sumanymą padėti greitai perkrauti kompiuterį, tačiau vėliau ėmė tarnauti kaip būdas prisijungti prie kompiuterio, o dabar, išgyvenusi ne vieną „Windows“ operacinės sistemos atnaujinimą, ji tarnauja kaip trumpinys patekti į valdymo skydelį ir programų išjungimo langą.

Vis dėlto „Microsoft“ įkūrėjas B.Gatesas teigia, kad tokiai sudėtingai mygtukų kombinacijai jis nebuvo linkęs pritarti. Anot jo, būtų užtekę vieno paprasto mygtuko, tačiau tam pasipriešino kompanijos IBM inžinierius Davidas Bradley, kūręs „Microsoft“ kompanijai klaviatūrą.

Esą inžinierius iš pradžių siūlė kiek kitokią kombinaciją „Ctrl+Alt+Esc“, bet tada pastebėjo, kad ją pernelyg lengva paspausti netyčia. Kadangi ji turėjo veikti kaip būdas perkrauti kompiuterį, inžinierius nenorėjo, kad žmonės turėtų galimybę netyčia atlikti tokį pavojingą veiksmą.

Tada D.Bradley pasiūlė „Escape“ mygtuką pakeisti į „Delete“, nes tokiu būdu kombinacijos viena ranka paspausti taptų nebeįmanoma, o taip pat ir netyčia perkrauti kompiuterį.

Nors B.Gatesui iki šiol atrodo, kad vienas mygtukas būtų buvęs geresnis sprendimas, interneto komentatoriai sako, kad ši kombinacija tapo legendine ir neatsiejama nuo operacinės sistemos „Windows“ ar pačios „Microsoft“. Internautai juokauja, kad jei būtų nutikę taip, kaip norėjo kompanijos vadovas, dalelė žavingos „Microsoft“ istorijos ko gero būtų tiesiog pradingusi.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: 15min.lt
(26)
(0)
(7)

Komentarai (15)