Už 50 mln. dolerių kinai nori pirkti dalį Iljos Laurso įkurto projekto „GetJar“  (5)

Anksčiau buvusi viena didžiausių mobiliųjų programėlių parduotuvių „GetJar“ už 50 mln. dolerių parduodama Kinijos bendrovei „Sungy Mobile Limited“, praneša tinklalapis gigaom.com. Detalesnės sandorio detalės turėtų būti atskleistos kitą savaitę.


Visi šio ciklo įrašai

  • 2014-02-13 Už 50 mln. dolerių kinai nori pirkti dalį Iljos Laurso įkurto projekto „GetJar“  (5)

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

„Galiu patvirtinti, kad mes tariamės su „Sungy Mobile“ dėl dalies „GetJar“ kompanijos pardavimo, tačiau sandoris nėra užbaigtas, todėl atskleisti jo detalių ar sandorio sumos šiuo metu negalime“, – sakė „GetJar“ įkūrėjas Ilja Laursas.

Pasak jo, su Kinijos bendove kalbama tik apie „GetJar“ JAV padalinio, susijusio su „GetJar Gold“ virtualia valiuta ir mobiliosios reklamos sprendimais, pardavimą. Šis padalinys sudaro maždaug 50 proc „GetJar“ verslo.

„GetJar UK“ padalinys toliau plėtos veiklą su nauju prekės ženklu.

„Šis pardavimas yra susijęs ir su mano asmeniniu siekiu labiau koncentruoti veiklą Europoje bei daugiau dėmesio skirti „Nextury Ventures“ investicinei veiklai Lietuvoje“, – kalbėjo I.Laursas.

Skelbiama, kad mobiliųjų programėlių kūrėja „Sungy Mobile Limited“ ketina patobulinti „GetJar“ ir sukurti patogesnę programėlių parduotuvę.

2004 m. įkurta „GetJar“ buvo programėlių parduotuvė, kuri susitelkė į klasikinę mobiliųjų aplinką kaip „Java“, „Blackberry“ ir „Symbian“. „GetJar“ pritraukė 42 mln. investicijų iš tokių bendrovių kaip „Accel Partners“ ir „Tiger Global Management“.

Tačiau atsiradus „iOS“ ir „Anroid“ jos populiarumas ėmė blėsti ir bendrovė turėjo atrasti save iš naujo.

„GetJar“ įkūrėjas verslininkas Ilja Laursas prieš dvejus metus pasitraukė iš įmonės vadovo posto. Jis 2011 m. buvo apdovanotas „Europos metų vadovo“ titulu.

„Sungy Mobile Limited“ vertė šiuo metu siekia maždaug 680 mln. dolerių.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: 15min.lt
(3)
(0)
(0)

Komentarai (5)