Ateities technologijos: JAV bendrovė rado būdą elektros energiją perduoti be laidų  (30)

Kaip pakrauti telefoną, kompiuterį ar planšetę be laido? Į šį klausimą atsakymą pateikia JAV startuolis „Witricity“, kuris rado būdą be laidų perduoti elektros energiją.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

„Witricity“ technologijų vadovė Katie Hall prisimena, kai pirmą kartą pamatė, kaip kambario viduryje užsidegė lemputė, prie kurios nebuvo prijungtas nė vienas laidas. Vaikščiodama tarp elektros ričių ir lempos, moteris nusprendė, kad tai – ateities technologija, ir iš visų jėgų susikoncentravo ties projektu.

„Ateityje galėsime perduoti elektros energiją nenaudodami jokių laidų. Tiesa, mes oru elektros neperduodame, mes perduodame magnetinį lauką“, – CNN pakomentavo K. Hall.

„Witricity“ sukūrė elektros rezonatorių – elektros ritę, kuri ją įjungus generuoja magnetinį lauką. Jeigu kita ritė pridedama pakankamai arti, elektros krūvis gali būti sukurtas ir joje.

„Jeigu prietaisą atnešite į tą magnetinį lauką, jame įsijungs elektros srovė. Tokiu būdu yra perduodama energija“, – sako K. Hall. Taigi tokiu paprastu būdu be laidų užsidega ir elektros lemputė.

Mokslininkė tikina, kad šis magnetinis laukas yra visiškai saugus. Tai toks pats magnetinis laukas, kuris yra naudojamas „Wi-Fi“ maršrutizatoriams. Taigi ateities namuose energija gali būti perduodama taip pat lengvai, kaip ir belaidis internetas.

Jeigu viskas eisis pagal „Witricity“ planą, išmanieji telefonai pasikraus gulėdami kišenėje tol, kol vaikščiosite po namus, televizoriai mirgės be jokių prie jų prijungtų laidų, o elektromobiliai pasikraus tol, kol jais važiuosite.

Bendrovė jau pademonstravo, kad gali parauti nešiojamuosius kompiuterius ar telefonus pridedant rezonatoriaus rites prie baterijų. Pasak jų, jau dirbama ties belaide elektrinių automobilių krovimo įranga.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: 15min.lt
(17)
(1)
(0)

Komentarai (30)