Pirmojo iPhone kūrėjas papasakojo, kaip gimė Apple telefonas  (0)

Buvęs Apple vyriausiasis inžinierius Greg Christie, dalyvavęs pirmojo iPhone kūrimo procese, papasakojo, kaip viskas prasidėjo. Savo interviu leidiniui The Wall Street Journal jis atskleidė įdomių detalių apie paslaptingą projektą Purple, kurio tikslas buvo sukurti Apple išmanųjį telefoną. Štai keletas įdomesnių momentų.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

2005 m. vasario mėnesį Steve Jobs jam pasakė, kad jis ir jo komanda privalo per kelias savaites sukurti išmaniojo telefono koncepciją – kitaip projektas bus atiduotas kitiems kūrėjams. „Steve buvo nusiteikęs labai rimtai. Jis reikalavo didelių idėjų ir didelių koncepcijų“, – teigė G. Christie.

Galų gale „labai mažytė“ komanda, kuriai vadovo G. Christie, per numatytą laiką sugalvojo ir aprašė išmaniojo telefono su sensoriniu ekranu koncepciją. Mobilus įrenginys galėjo būti atblokuotas, perbraukus pirštu per ekraną, jame nebuvo fizinės klaviatūros bei muzikos atkūrimo funkcijų, kaip grotuve iPod.

Išmaniajam telefonui skirtą programinę įrangą iš pradžių kūrėjai bandė, pasitelkę plastikinį sensorinį ekraną, prijungtą prie seno kompiuterio Mac. Taip buvo bandoma imituoti silpną mobilų procesorių, kuris turėjo būti įdiegtas būsimame iPhone.

G. Christie rodė prezentacijas du kartus per mėnesį ir tai darė asmeniškai dalyvaujant Apple vadovui Steve Jobs. Galų gale buvo nuspręsta, kad projektas taps realybe, ir prasidėjo tikri darbai. Viskas buvo baigta po „dviejų su puse metų maratono“, o išmaniojo telefono kūrimo procese Steve Jobs kabinėjosi prie kiekvienos detalės ir galimybės.

Likus vos šešiems mėnesiams iki iPhone oficialaus pasirodymo, darbai virte virė – pavyzdžiui, buvo pasmerkta žlugti pašto kliento Mail idėja, kuri numatė, kad išvaizdos pagrindą sudarys keli stulpeliai. Vienoje pusėje būtų rodoma antraštė, kitoje – laiško turinys. „Steve pagalvojo, kad skaidyti tokį mažą ekraną į du stulpelius – kvailystė“, – teigė G. Christie.

Priminsime, jog Apple pirmasis išmanusis telefonas iPhone, kuris buvo pristatytas 2007 metų birželio mėnesį, kompanijos el. parduotuvėje priskirtas prie pasenusių produktų kategorijos visai neseniai - 2013 metų pavasarį. Čia galite peržiūrėti, kuo tarpusavyje skiriasi vėlesnių leidimų iPhone modeliai.

Šiuo metu Lietuvoje prekyboje yra visų vėlesnių kartų „iPhone“ telefonų - tolesnėse nuorodose galite susipažinti su jų specifikacijų evoliucija ir lietuviškomis kainomis: „iPhone 5S“, „iPhone 5C“, „iPhone 5“, „iPhone 4S“, „iPhone 4“.

FACEIT.LT – IT Naujienos

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Faceit.lt
(2)
(0)
(1)

Komentarai (0)