Atnaujinimas „iOS 7.1.1“ gerokai prailgina akumuliatoriaus darbo laiką  (0)

Praėjusią savaitę kompanija „Apple“ išleido mobiliosios operacinės sistemos „iOS“ atnaujinimą „iOS 7.1.1“, skirtą išmaniesiems telefonams „iPhone“, planšetams „iPad“ bei muzikos grotuvams „iPod touch“.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Tai jau antrasis operacinės sistemos „iOS 7“ atnaujinimas. Pirmasis atnaujinimas „iOS 7.1“ išsprendė didelę dalį vartotojų pastebėtų klaidų, naudojantis „iOS 7“ operacine sistema. Visgi ne visos problemos buvo panaikintos, o ir daugybei žmonių ilgesnį laiką pasinaudojus „iPhone“ bei „iPad“ įrenginiais, susikaupė nemažas kiekis pasiūlymų ką ir kaip būtų galima patobulinti siekiant dar patogesnio valdymo. Dalis šių pasiūlymų ir buvo įgyvendinta kuriant „iOS 7.1.1“ atnaujinimą, kuris be viso kito, panaikino ir aptiktas programinės įrangos saugumo spragas.

Pagrindiniai „iOS 7.1.1“ atnaujinimai yra tokie:

  • patobulintas „Touch ID“ pirštų antspaudų atpažinimas;
  • patobulintas klaviatūros reagavimas į užklausas;
  • ištaisyta klaida dėl „Bluetooth“ ryšiu prijungiamų klaviatūrų veikimo, kuomet tuo pat metu yra įjungta „VoiceOver“ paslauga.

Tačiau bene įdomiausia ir naudingiausia „iOS 7.1.1“ atnaujinimo savybė – ilgesnis „iPhone“, „iPad“ bei „iPod touch“ akumuliatorių veikimo laikas.

Tai pastebėjo „ZDNet“ žurnalistas Adrianas Kingsley’is-Hughesas, kuris jau ilgą laiką stebi savo išmaniojo telefono akumuliatoriaus galimybes po kiekvieno „iOS“ atnaujinimo išleidimo. Pasak žurnalisto, po 6 valandų naudojimosi „iOS 7.1“ versija, jo turimo išmaniojo telefono „iPhone“ baterijos indikatorius rodydavo 48 procentus likusios baterijos energijos. Tuo tarpu įdiegus „iOS 7.1.1“, po 6 valandų naudojimosi telefono akumuliatoriaus indikatorius rodė net 76 procentus – ketvirtadaliu daugiau nei su „iOS 7.1“.

Tą patį pastebėjo ir kitų informacinių portalų žurnalistai. Tad net jei Jūsų iki šiol netrikdė jokios „iOS 7.1“ operacinės sistemos problemos, įdiegti „iOS 7.1.1“ verta vien dėl efektyvesnio akumuliatoriaus energijos panaudojimo.

Norėdami atsisiųsti „iOS 7.1.1“, išmaniojo telefono „iPhone“ arba planšetės „iPad“ nustatymuose pasirinkite General, po to – Software Update ir spauskite Download and Install.

Kitas variantas - prijunkite savo mobilųjį įrenginį prie kompiuterio ir įdiekite atnaujinimą per „iTunes“.

„iOS 7.1.1“ galima įdiegti į ketvirtos kartos ir vėlesnius „iPhone“ telefonus, antros kartos ir vėlesnius „iPad“ planšetus, „iPad mini“ bei 5 kartos „iPod touch“ muzikos grotuvus.

Kartu su operacinės sistemos „iOS“ atnaujinimu kompanija „Apple“ atliko keletą nedidelių pakeitimų ir mobiliųjų aplikacijų parduotuvėje „App Store“. Nuo šiol apsilankę „App Store“ parduotuvėje šalia kiekvienos aplikacijos atsisiuntimo mygtuko matysite, ar aplikacija naudojimosi metu siūlys įsigyti kokių nors papildomų funkcijų ar galimybių, vadinamų „In-App Purchases“.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: www.technologijos.lt
(0)
(3)
(-3)

Komentarai (0)

Susijusios žymos: