Įdomus eksperimentas: kaip Apple MacBook Pro paversti žaidimų kompiuteriu? (Video)  (4)

Idėja apie nešiojamų kompiuterių pavertimą žaidimų sistemomis, naudojant išorines vaizdo plokštes, ore sklando jau eilę metų, tačiau iki šiol nebuvo tinkamų šios idėjos sprendimų būdų.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Vis tik vieno iš Inferno Tech forumo dalyvių patirtis rodo, kad jei tik yra noro ir lėšų, nešiojamą kompiuterį galima aprūpinti stacionaria vaizdo plokšte.

Konkrečiu atveju žaidimų entuziastas pasinaudojo nešiojamu kompiuteriu Apple MacBook Pro ir nVidia grafiniu adapteriu GeForce GTX 780 Ti. Taip pat prireikė Sonnet korpuso, kuris kainuoja $979, maitinimo bloko ($100), taip pat vaizdo plokštės. Bendra sistemos kaina sudarys apie $1500-2000, priklausomai nuo vaizdo plokštės.

MacBook Pro kaina neįskaičiuota.

Tiesa, įvertinti galutinę visos sistemos kainą nėra sudėtinga - tolesnėje nuorodoje galite susipažinti su lietuviškomis įvairių MacBook Pro nešiojamų kompiuterių kainomis, o toliau jau paprasta aritmetika. Net ir be skaičiuotuvo nesunku primesti, jog galutinį kaina - daugiau nei įspūdinga.

Taip pat buvo pasinaudota programine įranga Boot Camp, kuri leido į nešiojamą kompiuterį įdiegti Windows 8.1, taip pat standartinės vaizdo plokštės tvarkyklės. Žemiau pateiktame vaizdo klipe matyti, kaip „paturbintas“ MacBook Pro visai neblogai susidoroja su įvairiais testais.

Sistemos autorius pažymi, jog vienas iš sistemos trūkumų yra ne ypač didelis Thunderbolt II sąsajos pralaidumas, kuris sudaro 20 Gbit/s. Ši sąsaja buvo naudojama duomenų mainams tarp nešiojamo kompiuterio ir vaizdo plokštės. Tiesa, spartos sumažėjimas nebuvo kritiškas – apie 10-15%, lyginant su GeForce GTX 780 Ti produktyvumo lygiu standartiniame stacionariame kompiuteryje.

Jei įdomu, šio eksperimento rezultatus galite palyginti, su sprendimais, kuriuos žaidimų mėgėjams siūlo Lietuvos pardavėjai - tiek pagal parametrus, tiek pagal kainą.

FACEIT.LT – IT Naujienos

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Faceit.lt
(13)
(25)
(-12)

Komentarai (4)