Rusiškas raketas į Mėnulį varys gamtinės dujos?  (20)

Didžiausia Rusijoje raketinės technikos gamybos įmonė pasiūlė sukurti naujos kartos raketą su varikliu, deginančiu suskystintas gamtines dujas. Manoma, kad tai padės sumažinti skrydžių į kosmosą kaštus, pranešė šios šalies dienraštis „Izvestija“.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Pasak leidinio, Samaros valstybinis gamybinis raketinis - kosminis centras „CSKB Progress“ pristatė naujos kartos supersunkios klasės raketos, naudojančios suskystintas dujas, koncepciją. Tokios raketos esą leistų Rusijai įgyvendinti Mėnulio kolonizavimo ir kitas dideles kosmines ambicijas.

Skelbiama, kad tokias supersunkios klasės raketas siūloma statyti naudojant suskystintas gamtines dujas ir skystą deguonį deginančius variklius. Suskystintas dujas naudojantys varikliai, pasak „CSKB Progress“ specialistų, leistų 1,5 - 2 kartus atpiginti raketų paleidimo į kosmosą kaštus lyginant su dabartiniais žibalą deginančiais varikliais.

Siūlomas naujo tipo raketinis kuras esą yra perspektyvus, pasižymi mažesne kaina ir platesne žaliavų baze nei raketiniams varikliams naudojamas žibalas, sakoma pranešime.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: TV3
TV3
(22)
(1)
(21)

Komentarai (20)