JAV sankcijos smogė GLONASS palydovams  (2)

Jungtinių Valstijų valdžios atstovai neišdavė licenzijos elektronikos komponentams, skirtiems Rusijos plėtojamos palydovinės navigacijos sistemos GLONASS palydovams gaminti, tiekti į šią šalį.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Apie tai pranešė Rusijos bendrovės „Rosijskije kosmičeskije sistemy“ vadovas Genadijus Raikunovas, skelbia naujienų agentūra „ITAR-TASS“. Pasak G. Raikunovo, toks sprendimas priimtas dėl aukštųjų technologijų produktų tiekimo Rusijai sankcijų, kurias JAV administracija įvedė dėl Rusijos veiksmų Ukrainos atžvilgiu.

Pranešama, kad JAV elektronikos komponentai nebus tiekiami net ir tiems Rusijoje montuojamiems GLONASS palydovams, kurie jau ruošiami paleidimui į kosmosą. G. Raikunovas informavo, jog įmonė negavo iš JAV užsakytų elektroninių komponentų modulių ir dabar bandys ieškoti analogiškų gaminių Europos ir Azijos rinkose. Taip pat bus nagrinėjamos galimybės reikiamą elektroniką gaminti Rusijoje.

Pasak apžvalgininkų, sankcijos GLONASS palydovų elektroninei įrangai gali smarkiai pakeisti Rusijos planus palaikyti ir plėtoti GLONASS palydovų grupę

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: TV3
TV3
(61)
(3)
(58)

Komentarai (2)