JAV sprendimas atverčia naują naftos verslo puslapį  (0)

JAV valdžia suteikė dviem šalies bendrovėms leidimą eksportuoti iš dalies apdirbtą naftą. Ekspertai mano, kad toks pareigūnų žingsnis turėtų padidinti iš regiono eksportuojamos naftos apimtis. Apie tai praneša BBC.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Žaliavinio kuro pardavimas į užsienį JAV buvo uždraustas beveik keturis dešimtmečius. Vis dėlto pastaruoju metu valdžia vis dažniau sulaukė raginimų draudimą švelninti, nes šalyje didėjo išgaunamo juodojo aukso kiekiai – itin daug įtakos tam turėjo skalūnų dujų bumas.

Baltųjų Rūmų teigimu, šalies Prekybos departamento sprendimas iš esmės vykdomos politikos nekeičia. „Kaip jau yra kalbėję Prekybos departamento pareigūnai, nafta pradėjus apdirbimo procesą ir kurą verčiant benzinu nebėra laikoma žaliaviniu produktu“, – teigia JAV administracijos atstovas spaudai Joshas Earnestas.

JAV Prekybos departamentas leidimą eksportuoti pradėtą apdirbti naftą suteikė bendrovėms „Pioneer Natural Resources Co“ bei „Enterprise Products Partners“.

Kai kurie analitikai mano, kad valdžios sprendimas gali paveikti vartojimą vidaus rinkoje ir sukelti kuro kainas pačiose Jungtinėse Valstijose. Dalis ekspertų mano, kad, siekdamos užsidirbti iš eksporto, kai kurios vien žaliavine nafta prekiavusios įmonės gali pradėti statyti kuro perdirbimo gamyklas. Tiesa, tokie sprendimai eksportui turėtų tik trumpalaikį poveikį, teigiama pateikiamose ataskaitose.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: alfa.lt
(23)
(1)
(22)

Komentarai (0)