„Samsung Food Showcase“ – įrodymas, kad šaldytuvams taip pat reikia inovacijų (Video)  (0)

Į „Samsung“ ir „Apple“ kovas įsitraukusiems mobiliųjų įrenginių gerbėjams turbūt bus sunku patikėti, bet Pietų Korėjos gigantas „Samsung“ gamina ne vien išmaniuosius telefonus ar planšetus, bet ir yra labai didelis buitinės technikos gamintojas. Pavyzdžiui, šaldytuvų gamyba užsiima jau nuo 1974 metų. Taigi, 2014 metais „Samsung“ šioje rinkoje švenčia keturiasdešimties metų jubiliejų. Kad šie visi metai nebuvo praleisti veltui puikiai atspindi nuolatos vykstantis progresas, inovatyvių sprendimų paieška ir techninių savybių kaita.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Pastarąjį kartą „Samsung“ šaldytuvų rinkoje pasižymėjo dar šiais metais vykusioje „CES 2014“ parodoje. Čia „Samsung“ be įprastinių išmaniųjų įrenginių anonsų taip pat pristatė ir kitus inovatyvius ir netgi labai įdomius sprendimus, orientuotus į naujų sprendimų paiešką buityje. Vienas iš tokių – šaldytuvas „Samsung Food Showcase“.

Kaip jau buvo galima suprasti, „Samsung Food Showcase“ yra vienas iš tų naujosios kartos buities įrenginių serijos produktų. Nustebsite, bet pasirodo, šaldytuvus galima gerokai patobulinti net ir nenaudojant įprastinių lietimui jautrių ekranų ar daugybės papildomos elektronikos. Tikėtina, kad „Samsung“ bendrovė, pristatydama šį šaldytuvą rinkai, planuoja įrodyti, kad net ir ištisus dešimtmečius naudota buitinė technika gali veikti pagal naujai pergalvotus, inovatyvius ir geriau organizuotus principus. Žinoma, tai ir subtili užuomina „Samsung“ kritikams, teigiantiems, jog kompanija nemoka savarankiškai kurti naudingų inovacijų, o tik kopijuoja kitų kompanijų pasiteisinusius sprendimus.

Esminis „Samsung Food Showcase“ išskirtinumas ir inovacija – dviejų durų sistema. Jau pats šaldytuvo pavadinimas „Food Showcase“ (liet. Maisto Vitrina) labai taikliai apibūdina šį Pietų Korėjos kompanijos „Samsung“ sugalvotą sprendimą. Jis leis vartotojas kur kas lengviau pasiekti šaldytuvo duryse laikomus produktus. Kitaip sakant, norint pasiekti tik dažniausiai naudojamus produktus, šaldytuvą galima atidaryti „ShowCase“ rankenėle. Taip visi produktai, laikomi šaldytuvo duryse, bus matomi įprastai, t. y. žiūrint į šaldytuvo vidų. O jeigu „Samsung Food Showcase“ atidaromas panaudojant šalia esančią rankenėlė „InnerCase“, produktų pateikimas būna toks pats kaip ir visuose dabartiniuose šaldytuvuose (dalis produktų duryse, o kiti– viduje).

Ir tai ne vienintelis šio sprendimo privalumas. Būtent taip užtikrinama, kad kiekvieno šaldytuvo atidarymo metu didžioji dalis jame esančio šalto oro neišsisklaidytų į aplinką. Be to, atidarant vadinamąją maisto vitriną, dažniausiai naudojami produktai bus surandami kur kas greičiau, todėl atidarytas šaldytuvas bus laikomas dar trumpiau nei įprastai.

Efektyvumo didinimui ir produktų laikymo sąlygų gerinimui „Samsung Food Showcase“ šaldytuvo durys taip pat yra kiek neįprastos – jos gaminamos iš specialios metalinės aušinimo plokštės. Būtent speciali šaldymo sistema ir metalinė aušinimo plokštė užtikrina, kad šaldytuvo viduje esantis šaltis būtų sulaikomas bei nesiskverbtų į išorę. Tai leidžia palaikyti optimalią temperatūrą ne tik viso šaldytuvo viduje, bet ir duryse esančiose produktų saugojimo lentynose. Tuo tarpu ta pati metalinė plokštė pasitarnauja ir varstant šaldytuvo duris, kadangi gerai praleidžia šilumą. Tokiu būdu garantuojama, kad šaldytuvo atidarymo metu į jo vidų patekęs šiltas oras po durų uždarymo bus akimirksniu pašalintas.

„Samsung Food Showcase“ šaldytuvo vidiniam plotui efektyviai išnaudoti taip pat yra sugalvotas labai paprastas ir elementarus, tačiau efektyvus sprendimas „Slide & Fold“. Jis leidžia pagal kiekvieno savininko poreikį organizuoti vidinių produktų lentynų skaičių ir aukštį. Čia ypatingai patogu, kad lentynėlių nereikia ištraukti iš paties šaldytuvo, o tiesiog, kaip jau tampa aišku iš paties angliško termino, pastumti ir užlenkti prie galinės sienelės.

Nors iki šiol buvo kalbama apie „Samsung Food Showcase“ šaldytuvo galimybes, būtina paminėti ir tai, jog šis inovatyvus buities įrenginys taip pat turi šaldiklį. Nors minėtos dviejų durų sistemos jis neturi, čia rasime iš ankstesnių „Samsung“ modelių žinomą vandens ir ledo dalytuvo sistemą. Bene svarbiausias šios sistemos pakeitimas lyginant su prieš tai buvusiais modeliais yra tas, kad visa reikiama įranga sumontuota į šaldiklio duris. Būtent tai leidžia pastebimai efektyviau ir optimaliau sumontuoti visą reikalingą vandens ir ledo dalytuvo sistemą šaldiklio viduje, o taip pat garantuoja didesnį efektyvų maisto produktų laikymo plotą.

Apibendrinant galima pasakyti, kad nors „Samsung Food Showcase“ šaldytuvo ir negalime priskirti prie vis platesnį įrenginių spektrą turinčios išmaniųjų klasės, tačiau įdomių inovacijų jam netrūksta. Labiau tinkamas apibūdinimas šiam šaldytuvui – poreikis adaptuoti ir pergalvoti per dešimtmečius buityje nusistovėjusius įprastus techninius sprendimus šiuolaikiškai.

Lietuvių patarlė sako, jog „verčiau vieną kartą pamatyti, nei šimtą kartų išgirsti“. Gyvai išbandyti ir įvertinti aprašytas „Samsung Food Showcase“ inovacijas galite prekybos centre „Topo centras“. Gyvai išbandę, nepamirškite palikti savo komentaro prie šio straipsnio – kuo daugiau skirtingų nuomonių, tuo lengviau įvertinti tikrąsias gaminio stiprybes ir silpnybes!

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: www.technologijos.lt
(10)
(2)
(8)

Komentarai (0)

Susijusios žymos: