Permatomi saulės moduliai žada naują technologijų revoliuciją  (6)

Kompanijos Apple padalinio, atsakingo už socialinius tinklus ir skaitmeninį marketingą, vadovas Musa Tariq viešai išsakė savo nuomonę apie Mičigano valstybinio universiteto technologiją, kuri leidžia sukurti visiškai permatomą fotoelektrinį sluoksnį, išnaudojantį saulės energijos teikiamus pranašumus.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Kadangi naujoji technologija leidžia sukurti sluoksnį be atspalvio, o kartu pasižymi aukštu šviesos pralaidumu, Musa Tariq mano, kad visa tai kardinaliai keičia esamą situaciją. Apie tai jis parašė savo Twitter paskyroje.

Ekspertų teigimu, jei į naująją technologiją dėmesį atkreipė toks gigantas, kaip Apple, galima tikėtis, kad naujasis sprendimas debiutuos būsimuose kompanijos iš Kupertino produktuose.

Naujieji saulės elementai sugeria ultravioletinius ir artimojo infraraudonųjų spindulių spektrus, tuo tarpu lengvai praleidžia matomus šviesos spindulius. Tai reiškia, kad naująją medžiagą žmogaus akis mato kaip permatomą.

Nors perspektyvi technologija gali būti panaudota išmaniuosiuose telefonuose, dėvimos elektronikos įrenginiuose, tačiau ji dar tolima nuo komercinės gamybos stadijos. Naujojo saulės energiją sugeriančio sluoksnio efektyvumas siekia vos 1%, kai įprastų spalvotų medžiagų šis rodiklis siekia 7%.

FACEIT.LT – IT Naujienos

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Faceit.lt
(8)
(1)
(7)

Komentarai (6)

Susijusios žymos: