Naujas iššūkis konkurentams: pristatys 10 TB talpos kietus diskus  (0)

Kompanija Seagate neseniai buvo pareiškusi, jog kai kuriems savo klientams tiekia 8 TB talpos kietus diskus, kurie nenaudoja tokių „gudrių“ technologijų, kaip helio dujos ar padidinto tankio magnetinės plokštelės. Tiesa, tokie kaupikliai prekyboje pasirodys ne anksčiau kaip IV ketvirtyje.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Po kompanijos Western Digital sparnu dirbančiai firmai HGST (Hitachi) prireikė vos kelių savaičių, kad praneštų apie savo lyderystę kietų diskų rinkoje. Teigiama, kad ji pasiruošusi savo klientams tiekti kaupiklius, kurių talpa siekia net 10 TB.

Kad visa tai galėtų sutalpinti į standartinį 3,5“ formato korpusą, HGST teko pasinaudoti keliomis esminėmis technologijomis: helio dujomis ir „čerpių“ tipo magnetinių laukelių išdėstymu (Shingled Magnetic Recording).

Tiesa, Hitachi turi ir paprastesnių pasiūlymų. Pavyzdžiui, kietas diskas Ultrastar 7K6000 nenaudoja helio dujų bei pažangios magnetinių laukelių technologijos, tačiau 3,5“ formato korpuse sutalpina 6 TB.

Kietų diskų serijoje Ultrastar He8 naudojamas helis ir PRM duomenų įrašymo technologija, tokiu būdu, kietų diskų talpą pavyksta padidinti iki 8 TB. Stambūs HGST klientai tokius kaupiklius jau gauna.

Beje, Hitachi atstovai pažymi, kad heliu pripildyti kieti diskai pasižymi dideliu patikimumo lygiu, tuo tarpu darbo metu kaista mažiau, nei „įprasti“ duomenų kaupikliai su magnetinėmis plokštelėmis.

FACEIT.LT – IT Naujienos

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Faceit.lt
(3)
(0)
(3)

Komentarai (0)

Susijusios žymos: