2015 m. pradžioje prasidės masinė 10 TB talpos kietų diskų gamyba  (2)

Kompanija HGST jau spėjo papasakoti, kokių gudrybių ėmėsi, kad galėtų sukurti 8-10 TB talpos kietus diskus, tačiau kartu pareiškė, kad jų tiekimas kol kas yra labai ribotas. Kietų diskų prototipai ir „čerpių“ tipo duomenų įrašymo technologija ir helio dujomis šiuo metu išbandomi tik kai kurių klientų sistemose.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Taivaniečių puslapis DigiTimes, remdamasis HGST (Hitachi) atstovų komentarais šia tema, praneša, kad masinė 10 TB talpos kietų diskų gamyba prasidės tik 2015 m. I ketvirtyje.

Helio dujų naudojimas, HGST atstovų teigimu, leidžia standartiniame 3,5“ formato korpuse sutalpinti 7 magnetines plokšteles vietoj įprastų penkių. Be to, tokie duomenų kaupikliai yra patikimesni už įprastus, taip pat mažiau kaista.

Kompanija HGST prognozuoja, jog per artimiausius metus kietų diskų talpa vidutiniškai didės apie 44% per metus, tokiu būdu, jau 2020 m. galima tikėtis pamatyti net 447 zetabaitų talpos duomenų kaupiklius.

Ekspertai prognozuoja, kad kietų diskų pardavimai nemažės, kadangi tik jie kol kas gali pasiūlyti patrauklų kainos ir talpos santykį, kai kalbama apie duomenų saugojimą didelėmis apimtimis.

FACEIT.LT – IT Naujienos

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Faceit.lt
(7)
(6)
(1)

Komentarai (2)

Susijusios žymos: