Iš „iPhone 6“ dar vienas smūgis kraujuojančiam „Samsung“: laukia „Nokia“ likimas?  (24)

Pirmadienio vakarą „Samsung“ investuotojams pranešė ne kokias naujienas: šių metų trečiojo ketvirčio pelnas gali būti iki 60 proc. mažesnis nei prieš metus. Tai gali būti didžiausias smukimas bendrovės istorijoje.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

„Samsung“ turi visą pluoštą priežasčių, kurios lemia tokius rezultatus ir visos jos analitikams yra puikiai žinomos. Bendrovė greičiausiai parduos daugiau telefonų negu kas nors kitas, tačiau norėdama išlaikyti rinkos dalį ir neatiduoti jos konkurentams, bendrovė turi nedidinti telefonų kainos. Taip yra todėl, kad kiti „Android“ telefonų gamintojai ėmė kurti ne ką prastesnius išmaniuosius, kurie kainuoja šimtais dolerių mažiau.

Vienas tokių pavyzdžių yra Kinijos startuolis „Xiaomi“. Jų naujausias išmanusis „Mi4“ kainuoja vos 320 dolerių, tačiau jame galima rasti beveik viską, ką turi ir „Samsung“ flagmanas „Galaxy s5“, o jo kaina prasideda nuo 600 dolerių, rašo businessinsider.com.

Netgi dabar, kai „Samsung“ jau sumažino savo daugiausiai uždirbusių flagmanų „Galaxy S5“ ir „Galaxy Note“ linijos telefonų kainas, jų nebeparduoda tiek, kiek anksčiau.

Ir panašu, kad padėtis tik dar labiau pablogės dėl „iPhone 6“ ir „iPhone 6 Plus“, kurie, nepaisant „Samsung“ išjuoktų linksančių telefonų, yra liaupsinami technologijų specialistų ir turi gerokai didesnius ekranus, taigi tampa tiesioginiai konkurentai naujausiems „Galaxy“ serijos telefonams.

„Apple“ užtvindė rinką aukštos klasės telefonais, o krūva „Android“ telefonų gamintojų jau yra pakeliui į rinkos užtvindymą žemos klasės telefonais.Trumpai tariant, „Samsung“ spaudžia ir smulkesni, ir didesni gamintojai, nes korėjiečiai nepasiūlo nieko naujo. Kam leisti pinigus brangiems išmaniems „Samsung“ telefonams, kai gali nusipirkti tokį patį įrenginį perpus pigiau? Arba kam pirkti „Samsung“, kai gali už tą pačia kainą įsigyti „Apple“ su gera ekosistema ir puikiu dizainu?

„Samsung“ nepagamina pakankamai inovatyvių telefonų, kad galėtų konkuruoti su „Apple“, o jos mėginimas įsitvirtinti išmanių dėvimų prietaisų rinkoje taip pat baigėsi nesėkme. Per praėjusius metus „Samsung“ pristatė 5 išmaniuosius laikrodžius, tačiau atsiliepimai apie visus juos buvo neigiami.

Geros žinios Pietų Korėjos bendrovei yra tos, kad įmonės veikla už išmaniųjų telefonų ribų plečiasi ir atsiranda daugiau nišų – televizoriai, buitiniai prietaisai ir pan. Be to, „Samsung“ milžiniškas sumas investuoja į tyrimus ir galima pagrįstai tikėtis, kad kada nors tai taip pat duos rezultatų.

Tačiau žvelgiant į mobiliųjų prietaisų rinką, „Samsung“ dabar yra panašioje padėtyje, kurioje kažkada buvo atsidūrusios „Nokia“ ir „BlackBerry“. Jos nesugebėjo prisitaikyti prie rinkos poreikių ir prarado savo pozicijas rinkose.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: 15min.lt
(56)
(42)
(14)

Komentarai (24)