Pirmieji Broadwell ir Haswell procesorių palyginimai  (0)

Švedų puslapis Sweclockers publikavo testus, kuriuos palyginta Broadwell procesorių Core M ir mobilių Haswell-U sprendimų sparta. Ir jei Intel kalbėjo apie 5-7% produktyvumo lygio augimą, tai testuose šis rodiklis neviršijo 3%.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Kadangi šiuo metu Intel aktyviai metėsi į mobilių įrenginių rinką, jos naujieji procesoriai nuolat mažina energijos suvartojimo lygį, tuo tarpu spartos padidinimas paliktas antrame plane. Tokiu būdu, kuklus spartos augimas mobiliuose Broadwell procesoriuose yra natūralus dalykas. Pirmuoju nešiojamu kompiuteriu su 14 nm Broadwell-Y (Core M) procesoriumi tapo modelis Lenovo Yoga 3 Pro (Core M 5Y70 su 1,1 GHz dažniu), pademonstravęs ne itin įtikinamus rezultatus. Švedų žurnalistai, lygindami produktyvumo lygį, atsižvelgė į atliekamų instrukcijų skaičių per vieną taktą, o palyginimui buvo pasirinktas planšetinis kompiuteris Surface Pro 2 su procesoriumi Core i5-4200U. „Sulyginus“ abiejų procesorių taktinius dažnius, gauti tokie rezultatai:

Tiesa, teste Cinebench R15, perskaičiavus spartą vienam vatui (Core M 5Y70 procesoriaus TDP siekia 4,5 W), mobilaus Broadwell-Y procesoriaus pranašumas prieš Haswell-ULT (15 W) siekia net 342%. Matyt, būtent šį rodiklį (kartu su mažesniu TDP), o ne maksimalų spartos lygį ir bandys akcentuoti Intel bei jos partneriai.

FACEIT.LT – IT Naujienos

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Faceit.lt
(8)
(6)
(2)

Komentarai (0)

Susijusios žymos: