Rekordiškai pigūs Windows nešiojami kompiuteriai klampina Microsoft ir gerina Apple pozicijas  (4)

Šį rudenį rinkoje pasirodė nešiojamieji kompiuteriai su Windows 8.1, kurių rekomenduojama kaina – apie $250, ir už tai tenka dėkoti Microsoft, smarkiai atpiginusiai Windows licencijas arba apskritai jas platinančiai nemokamai tam tikro dydžio ekraną turinčių mobilių įrenginių gamintojams.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Kai kurių ekspertų manymu, pigūs nešiojami kompiuteriai turi leisti Microsoft atsikovoti pozicijas iš nuolat populiarėjančių Chromebook kompiuterių su operacine sistema Google Chrome OS. Mažėjančios kainos džiugina ir vartotojus, tačiau NPD Group analitikai mano, kad tokia Microsoft politika gali pakenkti visai mobilių kompiuterių industrijai.

Kaip pavyzdys pateikiamos istorijos su netbookais ir pigiais planšetiniais kompiuteriais. Kai pradedama dempinguoti, visi gamintojai stengiasi mažinti savikainą, o įrenginiai tampa panašūs vienas į kitą, o kartu negali pasigirti patraukliu produktyvumo lygiu.

Pelno norma traukiasi, o didelėmis apyvartomis gali pasigirti tik didieji rinkos žaidėjai. Į kainų karą įsitraukusių gamintojų skaičius po truputį mažėja, kol galiausiai pati rinka pradeda išsigimti.

Antra, daug metų trunkanti nešiojamų kompiuterių piginimo tendencija vartotojui palieka ne tiek daug pasirinkimo, kai reikia įsigyti kažką galingesnio. Iš dalies tuo galima paaiškinti žaidimų kompiuterių populiarumą, kurį stebi, pavyzdžiui, MSI.

Išsigimstantys Windows nešiojamieji kompiuteriai atriša rankas kompanijai Apple, kuri pasiruošusi pasiūlyti daug brangesnius produktus tiems vartotojams, kurie nori išsiskirti iš „pilkos masės“.

Trečia, pati Microsoft gali nukentėti, jei vartotojai bus pripratinti prie pigių nešiojamų kompiuterių, jie nenorės mokėti papildomai už firminę programinę įrangą. Kam pirkti Windows licenciją už $100, jei už porą kartą didesnę sumą galima gauti dar ir nešiojamą kompiuterį? Android platformos pavyzdys rodo, kad pigių mobilių įrenginių pirkėjai nelinkę leisti pinigų papildomoms programėlėms.

Kainų karas nedidina hibridinių nešiojamų kompiuterių, taip pat turinčių ir sensorinius ekranus, populiarumo, kadangi jų savikaina į naują kainų politiką tiesiog netelpa. Iš kitos pusės, nebrangūs nešiojamieji kompiuteriai skatina atsisakyti brangesnių produktų, todėl „pigučiai“ tampa primityviais ir panašiais vienas į kitą.

Ekspertų teigimu, netbookai tapo istorijos dalimi būtent dėl savo ribotų galimybių, o kompaktiškus planšetinius kompiuterius iš rinkos ima stumti didelio ekrano išmanieji telefonai, kurie tinkami toms pačioms užduotims, tačiau dar siūlo ir balso skambučius.

FACEIT.LT – IT Naujienos

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Faceit.lt
(22)
(12)
(10)

Komentarai (4)